h i r d e t é s

Olajtermelő létesítményeket ürítettek ki a dühöngő tűzvész miatt Kanadában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Olajtermelő létesítményeket ürítettek ki a dühöngő tűzvész miatt Kanadában

2016. május 17. - 08:24
0 komment

 

A hatóságok szerint csak előzetes óvintézkedés volt, hogy négyezer munkást evakuáltak tucatnyi létesítményből Alberta államban - írja az MTI. 

Olajipari létesítmény közel a tűzhöz - Forrás: wsj.com

A lángok által fenyegetett Fort McMurray-ben és környékén már vészesen rossz minőségű a levegő.

Tucatnyi olajtermelő létesítmény mintegy négyezer munkásának evakuálását rendelték el Alberta államban, Kanadában helyi idő szerint hétfőn a közeledő tűzvész miatt.


Forrás: minning.com

A hatóságok szerint óvintézkedésről van szó. Tájékoztattak arról is, hogy a tűzvész percenként 30-40 métert terjed. Riasztást adtak ki amiatt is, hogy a lángok által fenyegetett Fort McMurray-ben és környékén már vészesen rossz minőségű a levegő. Mint mondták: az általában 1-től 10-ig terjedő skálán megadott légszennyezettségi érték hétfőn elérte a 38-at.

A város lakossága, mintegy 90 ezer ember már két hete kénytelen volt elhagyni otthonát a tűzvész miatt, amely 2400 épületet pusztított el a településen.

A lángok a hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg mintegy 285 ezer hektáros területen pusztítanak.

Az olajtermelő létesítmények leállítása naponta mintegy egymillió hordóval vetette vissza a kitermelést. Bill Morneau kanadai pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrófa a központi költségvetést is meg fogja terhelni, de arra egyelőre nem tért ki, hogy mennyivel. Azt ígérte ugyanakkor: Kanada kiáll Fort McMurray mellett, és közös erővel építik majd újra a várost.

 

MTI / hvg.hu


 

h i r d e t é s