h i r d e t é s

Ön is láthatja, mire megy el a pénze - Egymilliárd forintért vett játékosokat a Felcsút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ön is láthatja, mire megy el a pénze - Egymilliárd forintért vett játékosokat a Felcsút

2018. június 21. - 12:06

 

A G7 információi szerint, legalább 2,7 milliárd forintot költött új játékosok igazolására tavaly a magyar labdarúgó élvonal 12 csapata az együtteseket működtető cégek beszámolói alapján - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: hirorigo.hu

Ebből a legtöbbet a Felcsút szánta, amelynek központjába már eddig is sokmilliárd adóforintot öltek.

Azt, hogy mennyi pénz ment a felcsúti játékosokra csak onnan sakkozta ki a G7, hogy bár a beszámolóból csak az látszik, hogy a futballisták játékjogának értéke mennyivel nőtt (ez pedig 952 millió forint), ha a Puskás értékesített is focistákat, akkor logikusan vásárlásra még többet kellett fordítania, hogy ez az összeg kijöjjön.

A Felcsút költése annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy megközelíteni sem tudta senki. Bár a Fradi és a Fehérvár FC is több száz millió forintot szánt ilyen célra, náluk játékos-eladásból is hasonló nagyságrendű összeg folyt be.

A nagy összeg ellenére a játékosok értéke nemhogy nőne, hanem leértékelődik a magyar bajnokságban. A játékosok piaci értékét becslő, és az átigazolásokat dokumentáló portál szerint ugyanis a magyar élvonalban futballozó játékosok együttes értéke picit több mint 90 millió euró.

Ez egyébként hatodával kevesebb az egy évvel korábbinál, ami ugye azért kifejezetten érdekes, mert a csapatok – legalábbis beszámolóik szerint – tavaly százmilliókkal költöttek többet játékosokra, mint amilyen értékben eladtak focistákat

- írja a G7. 

168ora.hu


 

h i r d e t é s