h i r d e t é s

Online Érettségi Kibeszélő sorozattal segíti az Oktondi a karantén alatt vizsgázókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Online Érettségi Kibeszélő sorozattal segíti az Oktondi a karantén alatt vizsgázókat

2020. május 07. - 12:07

 

Az Oktondi eddig az oktatás digitalizálásában támogatta a diákokat, most pedig a mentális jólétükért tesznek.

Illusztráció: MTI Fotó: Vasvári Tamás

Az elrendelt karantén rengeteg dologtól foszt meg minket, azonban új lehetőségeket is kínál: most van esély először összekötni egy egész országnyi diákot, hogy élőben osszák meg érzéseiket. Reményeik szerint minél többen "eljönnek" a május 7-i és május 8-i 19:00 órakor kezdődő alkalomra, hogy együtt eresszék ki a fáradt gőzt.

Bár az érettségizők magát a vizsgát papír alapon, személyesen írják, minden előkészületet virtuálisan - egymástól távol kellett lebonyolítaniuk. Ez hatalmas kihívás mind szellemileg, mind lelkileg egy végzős középiskolás számára. Felkészülni otthon sokkal megterhelőbb, mint iskolai keretek között, erre kialakított közegben. Amellett, hogy az izgalmat kezelniük kell, még egy új helyzethez is alkalmazkodnak.  A ballagás és a bankett is elmarad, egyszóval minden olyan közös élményből hiányt szenvednek most, amire támaszkodhatnának egy kicsit.

Az érettségi kezdete előtt a középiskolás diákok létrehoztak egy Facebook csoportot, ahol megosztották gondolataikat a közelgő vizsgákkal kapcsolatban. Az Oktondi csapata itt nyomon tudta követni készülődésüket, és igényfelmérést indított arról, hogy mi az, amire leginkább szükségük lenne ebben a speciális helyzetben.

Mivel az érettségi megírása után mindenkit hazaterelnek, és felszólítják őket arra, hogy ne gyülekezzenek csoportosan, ezért az érzéseiket és az élményeiket csak online tudják megélni.

Ezen információkból kiindulva, úgy gondoltuk, hogy a rengeteg kritika és intelem mellett, amely ezeket a diákokat éri, a legtöbb, amivel segíteni tudunk, ha egy elfogadó, empatikus környezetet teremtünk számukra. Lesz a történelemben egy évfolyam, amelynek az érettségiéjére örökre emlékezni fog az ország. Mi nem tudhatjuk milyen érzés több hetes bezártság után újra találkozni a barátainkkal úgy, hogy csak vizsgát írunk, majd hazaterelnek bennünket.

 – magyarázza Végh Virág Anna, az Oktondi egyik alapítója és alelnöke.

A műsor online live videóban zajlik, amelyet Dobos Dominik és Németh Alexander vezet. Az  Online Érettségi Kibeszélő  eseménynél lehet csatlakozni, ahová minden most érettségizőt szeretettel várnak. Emellett, bátorítanak a részvételre minden 11. évfolyamos diákot is, akik majd jövőre vizsgáznak, hiszen itt első kézből nyerhetnek bepillantást abba, milyen is valójában megélni ezt a folyamatot, ez pedig sok tanulsággal szolgálhat számukra. 
 


 

h i r d e t é s