h i r d e t é s

Orbán épp melegítette a lecsót, amikor Trump rácsörgött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán épp melegítette a lecsót, amikor Trump rácsörgött

2020. október 16. - 08:03

 

Este érkezett a hívás.

A kép illusztráció! - Forrás: femina.hu

A miniszterelnök a Blikknek elevenítette fel az esetet, amikor az amerikai elnök felhívta őt telefonon. - írja a hvg.hu

David Cornstein, az Egyesült Államok leköszönt budapesti nagykövete mesélte el a Népszavának, hogy amikor Donald Trumpnál járt az Ovális Irodában, az amerikai elnök egyszer csak azt mondta, "hívjuk föl Viktort!".

Blikk most utánajárt az esetnek, személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknél érdeklődtek, hogyan zajlott mindez. A kormányfő közölte: az elnök akkor hívta őt, amikor épp a konyhában ügyködött, melegítette a vacsorát.

"Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén" – mondta a bulvárlapnak Orbán.

A miniszterelnök szerint Trump azt kérdezte tőle, "hogy vagytok ti ott Magyarországon?". Ezután aktuális témákról kezdtek beszélgetni. Orbán rákérdezett például az amerikai kampányra, mire Trump úgy felelt: éles a kampány, de nyerni fog.

A beszélgetés során a koronavírus-járvány is szóba került, a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban. Orbán Viktor azt kérdezte, hogy áll Amerika a vakcinafejlesztéssel, amire Trump úgy válaszolt, hogy biztatóan.

A miniszterelnök arról is érdeklődött, Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina. Trump megnyugtató választ adott: "Számíthattok rám".


 

Kommentek

h i r d e t é s