h i r d e t é s

Orbán most a Twitteren ígérte, hogy januárban döntenek a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán most a Twitteren ígérte, hogy januárban döntenek a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról

2022. november 29. - 16:00

Twitteren reagált Orbán Viktor a finn miniszterelnök friss kijelentésére.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Twitteren is megígérte Orbán Viktor Sanna Marin finn kormányfőnek, hogy az Országgyűlés januárban dönt a finnek és a svédek NATO-csatlakozásáról. Erről mondjuk már korábban is volt szó, de eddig nem lett belőle semmi.

Marin nem először és nem másodszor kéri Törökországot és Magyarországot, hogy ratifikálják Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, de egyelőre hiába. A finn miniszterelnök a héten az YLE közszolgálati rádiónak azt mondta, ha legközelebb találkozik Orbánnal, megkérdezi tőle, hogy a NATO-ratifikáció késleltetése összefüggésben van-e az uniós források befagyasztásával.

Orbán Marin szavaira is reagált a Twitterren: posztjában „igaz barátjának” nevezi a finn miniszterelnököt, és tagadja, hogy bármikor is összekötnének bármilyen ügyet az uniós forrásokkal. „Ez más ügyek mellett Finnország NATO-csatlakozására is érvényes. A magyar kormány ezt támogatja, és az Országgyűlés napirendre tűzi a kérdést, ahogy megkezdődik a 2023-as ülésszak” – írta a magyar miniszterelnök. (444.hu)