h i r d e t é s

Orbán Ráhelék 7 millióért licitáltak festményekre a Kieselbachnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Ráhelék 7 millióért licitáltak festményekre a Kieselbachnál

2015. október 14. - 10:15
0 komment

Két festményre is sikerrel licitált Orbán Viktor veje és lánya a Kieselbach Galéria hétfői árverésén - írja a Magyar Narancs oldala.

Ismert közéleti figurákkal volt tele a Kieselbach Galéria hétfői aukciója, a Magyar Narancs online szerint Martonyi János volt külügyminiszter, Giró-Szász Krisztina volt tévés műsorvezető mellett Orbán Viktor lánya, Ráhel, és veje, Tiborcz István is a helyszínen volt, a budapesti Marriot Hotelben.

A Mancs.hu azt írja, hogy az árverésen a miniszterelnök veje licitált, miközben feleségével konzultált, és két képet szereztek meg: Háry Gyula Velence című festményét 400 ezer forintért, és Hincz Gyula Kompozíció című művét 6,5 millióért ütötték le. Licitáltak ugyan Duray Tibor Piros ruhás nő című képére, 2,8 milliót is adott volna érte Tiborcz István, de végül más vitte el a festményt 3 millióért - írja a lap.

Az aukción a legmagasabb licitet, Patkó Gyula Fürdőzők című képe érte el, ez harmincnégy millióról indult és ötvenmillió forintért kelt el. Aztán 25 millió forintot fizettek Batthyány Gyula Elegáns társaság című képéért, valamint 7,5 millió forintról 22 millióért talált gazdára Vaszary János Pihenő akt című festménye.


Hincz Gyula: Kompozíció
Fotó: Kieselbach Galéria

Háry Gyula: Velence
Fotó: Kieselbach Galéria

 

hvg.hu (Címlap: Forrás: mno.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s