h i r d e t é s

Orbán szerint a vízitúra is hazaszeretetre nevel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán szerint a vízitúra is hazaszeretetre nevel

2018. június 14. - 14:23

 

Sport és hazafias érzelmek - elemében volt a miniszterelnök. - írja a nepszava.hu.

Orbán Viktor. Cipel, barátkozik, a jövőbe tekint Fotó: Facebook/Orbán Viktor Forrás: nepszava.hu

Kajakot cipelt és gyerekekkel fotózkodott a miniszterelnök a tokaji vízitúra központ átadó ünnepségén.

Egy vízitúra központ megnyitója remek alkalom arra, hogy a miniszterelnök kedvenc témáiról, a sportról és a hazaszeretetről beszéljen. Orbán Viktor meg is ragadta a lehetőséget, csütörtökön Tokajon tartott nagyívű megnyitót, a helyi sportlétesítmény átadásán.

A kormányfő szerint a központ egy olyan program része, ami természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak .

Orbán hozzátette, Európa jövőjéről sejthető, hogy csak azok az országok maradnak talpon, amelyekben van hazaszeretet. A miniszterelnök szerint a kormány 2030-ig az egyik legegészségesebb európai nemzetté tenné a magyart, a jövő évi büdzsében ezért a sportnak és a szabadidős tevékenységeknek is kiemelt támogatást szánnak – nem mintha ez meglepő lenne a gombamód növekedő stadionok és focipályák hazájában. A miniszterelnök természetesen adott a píárnak is, gyerekek körében fotózkodott, kenut cipelt, és barátilag beszélgetett Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozóval az ünnepségen.

A hazaszeretet megélését segítő program egyébként a kevésbé hangzatos „Felső-Tisza vízi turizmusának komplex fejlesztése” nevet viseli. A kormány erre tavaly első ütemben 400 millió forintot  ítélt meg, és a Tokaj.hu szerint ebből több mint 63 milliós támogatás jutott a tokaji vízi túra megállóhelyre. A Tokaj, Felső-tisza és Nyírség komplex turisztikai sport és közlekedésfejlesztésére egyébként több tízmilliárd forintot szánt a kabinet, javarészt uniós forrásból.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s