h i r d e t é s

Orbán szerint nem számít, hogy környezetében megszaporodtak a milliárdosok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán szerint nem számít, hogy környezetében megszaporodtak a milliárdosok

2019. január 10. - 17:10

 

Egész pontosan azt találta mondani, hogy az üzlet és a politika elválasztva működik ma Magyarországon. És nem röhögte el magát. A papírforma szerint zajlott a miniszterelnök „hagyományteremtő” sajtótájékoztatója a Kormányinfón. Némi extrával természetesen.

Budapest, 2019. január 10. Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. január 10-én. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy ilyen rangosnak jelzett eseményen nem vehet csak úgy rész minden jöttment. Nem véletlen az sem, hogy derült égből villámcsapásként jelentették be. Azt el kell ismernünk, hogy Orbánnak másra sincsen szüksége, mint olyan újságírók jelenlétére, akik komolyan veszik hivatásukat és szeretnek rákérdezni, kínosan került témákra is.

Csütörtök reggel először a Magyar Hang és a Klubrádió, aztán pedig az Azonnali és a Mérce is jelezte, hogy az újságíróit nem engedik be Orbán Viktor 10:30-kor kezdődő Kormányinfó sajtótájékoztatójára. Az Azonnalit és a Mércét a Miniszterelnökség a nagyarányú médiaérdeklődésre hivatkozva utasította el, a Klubrádió pedig – írta meg korábban a hvg.hu – annak ellenére nem regisztrálhatott, hogy elsőként adta le a jelentkezését. /168 óra/

És Orbán bevezetőnkben is idézett kijelentése bizonnyal sok kérdést vetett volna fel a független sajtó munkatársainak szemében. Mészáros Lőrinc és Tiborcz István neve nyilván „teljesen ismeretlenül csengenek” Orbán Viktor fülének, noha egyikük éppen az ő veje, a gázszerelő zseni pedig gyerekkori pajtása. És mindketten akkorát kaszáltak kormányzása alatt, hogy az már vérlázító. De természetesen erről Orbán semmit nem tud.

A nagyarányú médiaérdeklődés egyébként nem meglepő, hiszen a kormánypárti sajtó lényegében kötelező jelleggel képviseltette magát. És tekintve, hogy nemrégiben egyetlen érdekeltséghez kerültek, ezzel a koordináció is megoldottá vált.

E körülmények között is elhangzott olyan kérdés, amire nem tudott még rá jellemző, lekezelő módon sem válaszolni.

Ennek ellenére most is elhangoztak olyan kérdések, amelyekre Orbán kínosan nem tudott válaszolni. Ilyen volt például az, hogy miért gazdagodott meg körülötte minden ismerőse, hogy miért lehet Mészáros Lőrinc a leggazdagabbak listáján, vagy hogy ha nem keveri a politikát az üzlettel, akkor miért repked üzletemberek milliárdos magángépein. /24.hu/

A „jeles eseményt” Orbán a következőképpen konferálta fel Facebook oldalán.

Hahóóó, Facebookosok! 127. kormányinfó. Ma Gulyás helyett velem kell beérnetek. Élőben ma 10.30-tól itt, a Facebookon!

Gyurcsány Ferenc a következőféleképpen sommázta a tájékoztató tartalmát.

Aki a diktátort demokrataként kezeli, az segít fenntartani a diktatúrát.

Összességében elmondhatjuk, hogy Orbán Viktor arra használta a Kormányinfót, hogy saját fantazmagóriáit terjessze. Tette mindezt az újságírók kioktatásával korrektségről.


 

h i r d e t é s