h i r d e t é s

Orbán új veje Tiborcz István komplett ellentéte

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán új veje Tiborcz István komplett ellentéte

2017. szeptember 21. - 09:10

 

Az is kiderült, hogy ismerte meg Szokira Tamás Orbán Sárát. - írja a 24.hu

Forrás: 444.hu

HVG utánajárt, milyen ember Szokira Tamás, Orbán Viktor legújabb veje. A lap szerint ez nem volt egyszerű feladat, mert sokan – köztük maga Szokira is – nem akartak neki nyilatkozni.

Szokira, aki korábban Navracsics Tibor EU-biztos munkatársa volt, augusztusban vette el Orbán Sárát, a miniszterelnök középső lányát. De mindketten kerülik a nyilvánosságot, ezért nem sokat tudni róluk.

Annyit mindenesetre sikerült kideríteni, hogy Szokira görögkatolikus papi családból származik Szabolcs megyéből. Sárával együtt mindketten visszahúzódóak, nem szeretik a nyilvánosságot, ezért nem örült annak a szelfinek sem, amit Orbán Viktor rakott ki a Facebookra, és amitől először bekerült a hírekbe.

Szokirát mindenki szorgalmas, szerény, halkszavú embernek írta le, aki nem az Orbán-családhoz fűződő kapcsolata miatt lett sikeres, hanem azért, mert sokat dolgozott. 

Fiatalon is a diplomácia érdekelte, ezért ment el az NGM gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkárságának titkárságvezetői posztjáról Navracsics Külügyminisztériumába. Brüsszelben, ahova szintén követte Navracsicsot, mindenki tudta róla, hogy Orbán Sárának udvarol, de ő maga nem beszélt róla senkinek.

Úgy ismerte meg Sárát, hogy a Corvinuson kosarazott, és bekerült Orbán Ráhel baráti körébe, majd az eddzések után sok időt töltöttek Orbánék Cinege utcai házában. Szokira apja görögkatolikus parókus Ostoroson, aki először féltette a fiát, de később találkozott Orbán Viktorral, ami nagyon megnyugtatta.

 

24.hu


 

h i r d e t é s