h i r d e t é s

Orbán Viktor durva konfliktusba keveredhet Horvátország elnökével, az angol meccs miatt!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktor durva konfliktusba keveredhet Horvátország elnökével, az angol meccs miatt!

2018. július 12. - 07:44

Számára elfogadhatatlan, hogy az iszlám Bosznia határán születet Mandzukic főszereplője legyen a világbajnokságnak.

Forrás: pestibulvar.hu

A magyar miniszterelnök egy beszélgetés közben keményen szóvá tette a horvátok labdarúgó sikerét, mert azt megalapozatlannak és méltatlannak tartja. Egyszerűen felfoghatatlan Orbán számára, az, hogy a horvátok stadionok, TAO és egyéb kényszerítő eszközök nélkül, hogy merték még az angolokat is megverni.

Miként lehet az, hogy a horvátok 18 millió Euróból VB döntőt játszanak a magyarok meg 156 millió Euróból a tv közvetítést nézhetik Mészáros Lőrinc egyik szállodájában.

Mi az a fertő, amiből „ezek” a győzelmek kijönnek, mi az, hogy „ezek” anélkül hogy szétlopnák a rendszert, győznek, mi az, hogy Mészáros Lőrinc Eszék csapatába történt befektetése után a horvát foci még morállal és erővel bír! Az EU tagjaként kerítés mögé szorított ország labdarúgása milyen alapon halmoz győzelmet győzelemre. Kitől kértek és ki adott engedélyt erre.

Az ügynek külpolitikai következményei is lehetnek, hiszen Orbán nem engedheti meg, hogy egy fele akkora ország, a magyar foci költségek 5%-ból világbajnok jelöltekké váljanak. Milyen alapon próbálják a horvátok egy ilyen megalázó helyzetbe hozni a magyar labdarúgást és annak sportpolitikai koncepcióját.

Horvátország évek óta ontja a tehetségeket, az európai nagy csapatok szívesen szerződtetnek fiatal délszláv labdarúgókat. A svájci sportkutató szervezet, a CIEE 2014-es felmérése alapján két horvát egyesület, a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split Európa tíz legjobb utánpótlás-nevelő klubja közé tartozik, a Dinamo 50, a Hajduk 49 játékost adott Európa legszínvonalasabb bajnokságaiba.

A Horvát Olimpiai Bizottság évente 18 millió euróval járul hozzá a labdarúgó-szövetség működéséhez, és a tévéközvetítési jogok értékesítéséből befolyó összeg sem jelentős, 1,1 millió eurót osztanak szét a tíz első osztályú klub között

A horvát 23,9 évvel Európa legfiatalabb átlagéletkorú bajnoksága, pedig a magyarral ellentétben a futballszövetség nem ösztönzi anyagilag a fiatalok szerepeltetését.

Orbán számára az is elfogadhatatlan, hogy az iszlám Bosznia határán születet Mandzukic főszereplője legyen a világbajnokságnak.