h i r d e t é s

Orbán Viktor katonásdit játszik: Most épp fontos neki a NATO

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor katonásdit játszik: Most épp fontos neki a NATO

2019. március 11. - 10:32

 

Ami nagyon szép és jó, igaz Európa biztonsága legfeljebb is csak azért állhat gyenge lábakon, ahogy azt Orbán beszédében említette, mert ő tett róla, hogy így legyen. Vasárnap Lengyelországban, a Varsó melletti Wesolában járt a miniszterelnök, ahol a két ország húsz éves, Csehország és Szlovákia tizenöt éves NATO-hoz való csatlakozását ünnepelték meg.

Orbán Viktor katonákkal - Forrás: MTI

Büszkén fejtegette, milyen sok problémát oldott meg a NATO magyar részvétellel, amik így nem érték el hazánkat. Hogy mik ezek, arra nem tért ki. Bár sejtésünk szerint a zavarmentes működés érdekében a tapasztaltabb haderők inkább leemelik a magyar katonák válláról a terheket, nehogy további károkat okozzanak.

Természetesen a szokásos bizonyíthatatlan állításokat ezúttal sem nélkülözte mondandójában. Újonnan megtapasztalhattuk miniszterelnökünk szélkakas-politikáját, aminek lényege, hogy éppen azt mondja, amitől a legnagyobb hasznot reméli, függetlenül attól, hogy az állítás igaz, vagy sem.

Az eseményen tartott beszédében Orbán Viktor kiemelte: a katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá. "Ha mi nem visszük oda idejekorán a segítséget, akkor a problémák jönnek el hozzánk" - fogalmazott.

A miniszterelnök köszönetet mondott a visegrádi országoknak, amiért segítettek megvédeni Magyarország déli határát a migránsoktól.

Orbán Viktor nem olyan régen még arról beszélt, hogy úgy kell fejleszteni a magyar haderőt, hogy meg tudja magát védeni bárki ellen, mert a védelmet nem lehet csak a NATO-ra építeni. /hvg/

Hogy ebben mit látnak az elvakult fideszhívek olyan zseniálisnak, nem tiszta, de jobb helyeken ezért nyílt szembesítés jár. Nem úgy a V4-eknél a jelek szerint.

Mintegy 513 milliárdot költ a kormány a honvédelemre. Hogy mégis hogyan képzeli Orbán még emellett az összeg mellett is a NATO-tól független működni képes védelmet, az nem teljesen tiszta.

De erről nem esett szó Lengyelországban, ahol épp nagy, nemzetközi militáris összeborulás tanúi lehettünk.

A lényegen nem változtat, van abban valami riasztó, hogy ennek az embernek bármiféle honvédelemhez, haderőhöz köze lehet, sőt befolyással bírhat rá.


 

h i r d e t é s