h i r d e t é s

"Orbán Viktor szakított a néppárttal, és az európai szélsőjobb pártjára állt"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Orbán Viktor szakított a néppárttal, és az európai szélsőjobb pártjára állt"

2019. május 08. - 07:53

 

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke sajtótájékoztatón reagált arra, hogy Orbán Viktor az EP-kampány finisében bejelentette: a Fidesz nem támogatja Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, mert bevándorláspártinak tartja.

Illusztráció: MTI Fotó: Szecsődi Balázs

A Liberálisok elnöke szerint Orbán Viktor szakított az európai értékekkel, a néppárti politikával és nyíltan az európai szélsőjobboldaliak és populisták pártjára állt. Fodor Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnök vallási szekta vezetőjeként nyilatkozott a Kleine Zeitung című osztrák lapnak, amiben Orbán Európa iszlamizálódását vizionálta. Fodor Gábor szerint előbb fog bekövetkezni Magyarország kiürülése, mint Nyugat-Európa iszlamizálódása.

Magyarországnak nem vallási víziókra, hanem világi vezetésre van szüksége

– tette hozzá a Liberálisok elnöke.

Arra, hogy Orbán Viktor az interjúban bevándorláspártinak nevezte a liberálisokat, Fodor Gábor úgy reagált: sem a magyar, sem az európai liberálisok nem támogatják az illegális migrációt, legális bevándorlásra azonban szüksége lenne az országnak. 

Magyarországnak nem az az érdeke, hogy szélsőséges vezetőkkel szövetkezzen, ahogy Orbán tette ezt a szélsőjobboldali populizmus olasz vezetőjével, Salvinivel vagy a francia jobbszél vezérével, Marine Le Pennel

 – fogalmazott a Liberálisok elnöke. A magyarok többsége kiáll az európai értékek és az európai közösség mellett, hazánk érdeke ezért az Európai Unió megerősödésében áll, és abban, hogy fellépjünk az európai szélsőjobb, a populisták és Európa szétverése ellen – tette hozzá. 

Fodor Gábor a sajtótájékoztató végén leszögezte:

A család és a nemzeti közösség a Liberálisok számára ugyanolyan fontos értékek, mint az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása, az emberség és a bajba jutottak segítése, ezért visszautasítjuk a miniszterelnök ezzel kapcsolatos vádjait.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

Kommentek

h i r d e t é s