h i r d e t é s

Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktort sem a családok, sem a nők nem érdeklik, csak a hatalom

2018. május 25. - 19:49

 

Sok mindent elárul Orbán Viktor demokrácia-felfogásáról az a mondat, amelyet a Kossuth Rádióban mondott ma reggel. 

Forrás: zoom.hu

Szerinte nem sok országban fordulhatna elő, hogy a miniszterelnököt megbüntetik, mert a kampányban óvodásokkal fényképezkedik. Jó példája ez az illiberális gondolkodásnak, pontosan kiolvasható belőle, hogy a magyar miniszterelnök szerint egy kormányfőt nem szabadna megbüntetni, ha törvénytelen dolgot hajt végre.

Ezért is mondja, hogy lejárt a liberalizmus ideje, hiszen az ő agyában a szabadság a beosztástól függ, a törvények pedig arra valók, hogy alkalmazkodjanak az ő akaratához. Pontosan ez a megnyilatkozás mutatja, hogy kizárólag a liberális gondolkodás – az egyenlőség, a törvények közös tisztelete és betartása -, amely képes lehet gátat vetni a demokrácia látszatának. Ami ugyanis ma Magyarországon tapasztalható, az nem más, mint látszatdemokrácia.

Ezt támasztja alá az a tervezett akció is, amelyet ugyancsak pénteken reggel jelentett be a miniszterelnök: nemzeti konzultációt indít a családpolitikai akcióterv kidolgozása érdekében, ezen belül is különös hangsúllyal a gyermekvállalásra és nevelésre.

Orbán legalább nyolc éve hangsúlyozza, hogy családbarát kormányzást folytat. Vajon hogyan tette ezt, ha csak most akar rá kidolgozni akciótervet? És vajon hogyan tette ezt, ha csak most akarja megkérdezni a nőket? Félő, hogy csak úgy, mint a korábbi összes nemzeti konzultációnál, azért költ el újra ötmilliárd forint közpénzt, hogy tovább építse adatbázisát, előkészítse a következő választások megnyerését elősegítő csalásokat.

Ha ugyanis Orbán valóban kíváncsi lenne a gyermeknevelés és vállalás összes kérdésére, akkor először is a parlamenthez fordulna, az összes párthoz, hogy segítsenek neki ennek a pártokon túlnyúló problémának a megoldásában. A kormányfő azonban - ahogy ebből az egyszerű akcióból is kiderül - egyáltalán nem képviseli a háromharmadot, ennek említése csak üres szólam. Orbánt a hatalom érdekli, aktuálisan 2030-ig. Most úgy látja, ehhez a hatalomhoz a nőkön keresztül vezet az út. Csak ez fontos a számára, nem a család, nem a gyerek.  Csak egy fotó az óvodában.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s