fbpx Óriásit razziázott a rendőrség a bulinegyedben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Óriásit razziázott a rendőrség a bulinegyedben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óriásit razziázott a rendőrség a bulinegyedben

2021. november 25. - 13:35

 

A budapesti rendőrök a hétvégén 20 embert állítottak elő a bulinegyedben tartott razzia során. Mindenkit átkutattak, drogot, boxert, gázspray-t foglaltak le. Az akciót a 6. és az 5. kerületi rendőrök szervezték és már most szólnak, hogy lesz még ilyen.

Forrás: PoliceHungary/YouTube

Az akció célja ezúttal is a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött és az erőszakos személyek elfogása volt. 

A műveletben bűnügyes és rendészeti egyenruhások, a bűnügyi bevetési osztály munkatársai, egy igazságügyi orvosszakértő, a társszervek részéről pedig 30 ellenőr vett részt.

A rendőrök az ellenőrzött öt szórakozóhelyről kábítószer birtoklása gyanúja miatt tizenkettő embert, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, például kés, boxer, gázspray birtoklása miatt két biztonsági őrt állítottak elő, négy embert jogellenes belföldi tartózkodás miatt fogtak el, két embert pedig azért, mert körözték őket.

Az ellenőrzött biztonsági őrök közül hat férfinak nem volt vagyonőri igazolványa, ketten pedig büntetőeljárás hatálya alatt álltak, így nem rendelkezhettek volna azzal; velük szemben közigazgatási eljárást indítottak.

A szórakozóhelyek környékén a rendőrök egy besurranó tolvajt is tetten értek. Három emberrel szemben feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, illetve közlekedési szabálysértés miatt.

Az éjszakai akcióban 17 taxist is ellenőriztek, akik közül három sofőr kapott helyszíni bírságot. Maszk használatának elmulasztása miatt 128 embert figyelmeztettek.

Az egyik szórakozóhelyen a kábítószer-kereső kutya több helyiségben is drogot talált; az elsődleges adatok szerint marihuánát, heroint és amphetamint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja az ellenőrzéseket a belvárosban.​​ (budapestkornyeke.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s