h i r d e t é s

Össze lehet kapcsolni egy webshopot egy vállalatirányítási rendszerrel? Igen!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Össze lehet kapcsolni egy webshopot egy vállalatirányítási rendszerrel? Igen!

2024. február 28. - 09:48

Egy webshop működtetése számos feladattal jár. Manapság azonban van már lehetőség arra, hogy online áruházadat összekapcsold egy modern vállalatirányítási rendszerrel, így jelentősen gördülékenyebbek lehetnek a mindennapok.

Forrás: d4s.hu

Jó hír az UNAS webáruházzal rendelkezők számára

Az egyik legnépszerűbb webshop, az UNAS immáron összekapcsolható a D4S vállalatirányítási szoftverérvel. További jó hír, hogy idegőrlően hosszú átállási idővel sem kell számolni, mivel a D4S csapata a webshopod adatait nagyon hamar szinkronizálni tudja az ERP-be. Ezt követően a két rendszer kéz a kézben, egymással összehangoltan fog tudni dolgozni.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

A gyakorlatban ez az összehangolt munka úgy néz ki, hogy a termékek, továbbá a webshopban leadott rendelések adatai rögvest át is kerülnek az integrált vállalatirányítási rendszerbe, méghozzá automatikusan. Fordítva pedig, azaz ha a készlet kapcsán változások történnek a szoftverben, akkor azok átadásra kerülnek a webshop számára. A kommunikáció tehát kétirányú, amelynek köszönhetően az UNAS webáruház felületén soha nem kell kézzel megadni a készletinformációkkal kapcsolatos adatokat.

A már létező UNAS online áruházban létrehozott kialakítás is megőrizhető. Ez annak köszönhető, hogy a létrehozott fizetési és szállítási módok mellett a szállítási költségek, a kuponok, valamint a létrehozott termék- és partnercsoportok egyaránt szinkronizálásra kerülnek.

Segítség a webshop és az ERP összekapcsolásához

A D4S vállalatirányítási rendszer webes részén a Beállításoknál kell kiválasztani a “Webes Beállítások” opciót. Ezt követően az “Unas webshop beállítások” fülre kell klikkelni. Az Unas API szolgáltatásról látni fogsz egy leírást, ami temérdek hasznos információt tartalmaz. Ennek áttanulmányozására megéri rászánni néhány percet.

A következő teendő az UNAS API szolgáltatás használata elnevezésű kapcsoló aktiválása. Alatta két mezőt fogsz találni, az egyik helyre az UNSA API kulcsot, a másikra pedig a HMAC Secret kódot kell bemásolnod. Ha nem vétesz hibát, akkor a mentést követően meg is kezdődik a webáruházadban található adatok szinkronizációja az ERP-be. Amennyiben sok adatod van, akkor érdemes türelmesnek lenned, mert a folyamat nem fog villámgyorsan lezajlani.

Jó tudni, hogy a termékeid, továbbá a partnereid változatlanul az UNAS felületén lesznek rögzítve. Ha azonban egyedi adatokat is kezelni kívánsz velük kapcsolatban a vállalatirányítási szoftverben, akkor ehhez javasolt adatlapokat készíteni.

Az Unasból történő importáláskor azok az adatlapok lesznek beállítva, amiket a Regisztrációs alapadatok szekcióban beállítasz. Ez érvényes a magánszemély regisztrációs adatlapra, a termék regisztrációs adatlapra, a partner regisztrációs adatlapra és a rendelés regisztrációs adatlapra is.