h i r d e t é s

Összeomlott az OTP internetes rendszere, senki sem tud fizetni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Összeomlott az OTP internetes rendszere, senki sem tud fizetni

2017. június 12. - 14:55

Sokan arra panaszkodnak, hogy nem tudnak belépni a bank internetes felületén az OTP Direkt alkalmazásba, de más felületeken sem működik a rendszer. - írja a faktor.hu.

Forrás: faktor.hu

A hiba akkor jelentkezik, miután beírták a belépéshez szükséges adataikat. A banki rendszer ahelyett, hogy elküldené a megerősítő sms-t, hibaüzenettel válaszol:

A rendszer pillanatnyilag nem elérhető! Kérjük látogasson vissza később oldalunkra! Megértését köszönjük!

A Faktor szerzői online bankkártyás fizetéssel próbálkoztak, ott is hibaüzenet ugrott fel.

Legutóbbi próbálkozásra az Index szerint már meg sem jelent a fenti oldal, csupán egy úgynevezett "Weblogic Bridge Message" jelent meg:

A hibaüzenetből arra lehet következtetni, hogy az OTP háttérszervereinek elérésével van a gond.
Aki a Simple mobilos alkalmazáson keresztül szeretne tranzakciót indítani, az sem jár sikerrel, és az OTP saját alkalmazásának, a SmartBanknak a működése is akadozik.

Az oldalon ez a kép fogad minket.

Forrás: faktor.hu

A portál emailben is megkérdezte az OTP kommunikációs osztályát, hogy mennyire kiterjedt a leállás, mikorra várható a szolgáltatás helyreállása. A bank annyit közölt:

Tájékoztatjuk, hogy technikai okok miatt az internetbank, és az OTP Bank WebShop szolgáltatása jelenleg csak részlegesen, vagy nem érhető el.

Szakembereink nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy ismét a megszokott módon működjenek a szolgáltatások. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rendszerek minél hamarabb teljes körűen használhatóvá váljanak. Az okozott kellemetlenségért ügyfeleink elnézését kérjük."

faktor.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s