h i r d e t é s

Öt év alatt 50 milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest a központi költségvetésből

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Öt év alatt 50 milliárdot kap egészségügyi fejlesztésre Budapest a központi költségvetésből

2020. február 18. - 15:46

 

Az elkövetkezendő öt évben Budapest az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül a kormány és a fővárosi önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében - tudatta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester kedden közös közleményben.

Karácsony Gergely és Gulyás Gergely - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A főváros által javasolt alapelv szerint az első évben kétmilliárd forintot fordítanak a daganatgyanús és nagydiagnosztikai MR- és CT-vizsgálatokhoz kapcsolódó várólisták megszüntetésére. Nyolcmilliárd forintot pedig a kerületek között oszt szét a főváros a járóbeteg-ellátás színvonalának emelésére - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a kerületek közötti elosztásnál "a polgármester pártállása vagy a közgyűlés összetétele nem volt szempont", kizárólag szakmai megfontolások szerint fogadták be a beérkezett igények többségét, de előnyben részesültek azok a kerületek, amelyekben az utóbbi időszakban kevesebb volt az egészségügyi fejlesztés, illetve ahol az egészségügyi létesítmények sok embert szolgálnak ki. (MTI)


 

h i r d e t é s