h i r d e t é s

Otthon, egyedül ápolja magatehetetlen feleségét a 80 éves makói bácsi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Otthon, egyedül ápolja magatehetetlen feleségét a 80 éves makói bácsi

2019. január 22. - 14:04

 

„Soha nem jutott eszembe, hogy feladjam.” - írja az nlcafe.hu.

Forrás: delmagyar.hu

Otthon, egyedül, lényegében segítség nélkül ápolja magatehetetlen feleségét egy 80 éves makói férfi. Pedig a férj, Sztancsik László egészsége sem 100 százalékos, lábát többször műtötték. A példamutató férfi történetéről Ráczné Dani Anikó, az Egyesített Népjóléti Intézmény gondozónője hívta fel a Délmagyar szerkesztőségének figyelmét.

Húsz éve dolgozom a szakmában, de ilyen kitartást, odaadást, ragaszkodást még nem láttam sehol.

Aki ilyen helyzetbe kerül, általában egy idő után feladja, akár maga is belerokkan az ápolásba. Laci bácsinál erről szó sincs, pedig évek óta végzi az otthoni ápolást precízen, kifogástalanul

– mondta a szakember.

Sztancsik felesége, Piroska néni súlyos izomsorvadásban szenved, 3 éve megtartani sem képes magát. Ennek ellenére a férfi nem kér segítséget, leszámítva, hogy a népjóléti intézmény vészhívója ott van a lakásban.

Az idős házaspár 50 éve mondta ki a boldogító igent. Bár nyugdíjas éveikre rányomta a bélyegét Piroska néni betegsége, Laci bácsi számára teljesen természetes, hogy nem adja otthonba a feleségét. Ő maga öltözteti, eteti őt, ő adja be a gyógyszereit, esténként ő fekteti le.

Soha nem jutott eszembe, hogy feladjam. Voltak, akik szóba hozták az intézményi ellátást, én azonban úgy vagyok vele, a végsőkig magam és itthon fogom gondozni Piroskát. (…) Én ezt nem tudom másképp elképzelni.

Tettem egy esküt, hogy jóban-rosszban kitartok mellette, ami kötelez engem. Meg persze az, hogy szeretem őt

– nyilatkozta a férfi.

nlcafe.hu


 

h i r d e t é s