h i r d e t é s

Óvjuk meg a Dunát a budapesti szennyvíztől!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Óvjuk meg a Dunát a budapesti szennyvíztől!

2018. szeptember 20. - 18:31

 

A Magyar Liberális Párt szerint a fővárosnak átfogó vizsgálatot kell indítania, annak érdekében, hogy a jövőben Budapest ne szennyezze az illegális csatornákon keresztül a Duna vízét.

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az elmúlt időszak száraz, aszályos időjárása miatt a Duna vízszintje nagyon alacsony volt. Ennek köszönhetően kiderült, hogy Budapesten több helyen is tisztítatlanul folyik a szennyvíz a várost átszelő folyóba. Különösen aggályosnak tartjuk, hogy az egyik szennyező éppen a főváros tulajdonában álló Rudas Gyógyfürdő és Uszoda volt.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogyan történhetett ez meg, miközben Csepelen még az előző városvezetés által épített, Európa egyik legmodernebb szennyvíztisztítója gondoskodik arról, hogy Budapest csak tiszta vizet juttathasson vissza a Dunába.

A Liberálisok szerint a folyó mindkét partszakaszát és budapesti szigetek partvonalát is át kellene vizsgálni, hogy kiderüljön, van-e máshol hasonlóra példa. Meg kell akadályozni, hogy akár a fővárosi fenntartású intézmények, akár az itt üzemelő gyárak, vagy éppen a lakosság tovább szennyezzék a folyót.

Ezért a Liberálisok azt javasolják, a lehető leghamarabb készüljön átfogó vizsgálat és koncepció a Duna vízének megóvása érdekében! Kezdeményezzük, hogy az ügyet vegyék fel a Fővárosi Közgyűlés következő ülésének napirendjei közé!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s