h i r d e t é s

Pápalátogatás: kétezer ingyen szállást ad egy erdélyi város

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Pápalátogatás: kétezer ingyen szállást ad egy erdélyi város

2019. február 16. - 13:56

 

Székely vendégszeretet.

Csíksomlyói búcsú... - Forrás: cultura.hu

Sepsiszentgyörgy kétezer szálláshelyet ajánl fel a város iskolai kollégiumaiban és sportlétesítményeiben Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói látogatásának időszakára – jelentette be február 14-én tartott sajtótájékoztatóján Antal Árpád, a székelyföldi város polgármestere. Amint az Agerpres hírügynökség és a Maszol.ro portál is idézte:

az önkormányzat ingyenes szálláshelyeket ajánl fel, és arra is készül, hogy teával, zsíros kenyérrel is megvendégelje a zarándokokat.

A településvezető ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a Sepsiszentgyörgyön élők is befogadnak zarándokokat. Mint mondta, azt szeretné, hogy a székelyföldi emberek megmutassák, milyen a székely vendégszeretet.

– Segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövid távú haszonszerzéssel. Sikertörténet lehet, ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely-felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni – idézte Sepsiszentgyörgy polgármesterét a Maszol.ro portál. (civishir.hu)


 

h i r d e t é s