h i r d e t é s

Pár fázós nap után visszatér a vénasszonyok nyara a hétvégén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pár fázós nap után visszatér a vénasszonyok nyara a hétvégén

2019. október 08. - 06:14

 

A következő napokban eleinte kifejezetten fázós időben lesz részünk, majd a hét közepi frontot követően déli áramlással 20 foknál is magasabb hőmérsékletű levegő érkezik fölénk!  - írja az idojaras.hu.

Deres növény Zabar közelében. Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Kedden délelőtt napos időre van kilátás, legfeljebb fátyolfelhők lehetnek az égen.  Délután a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrik, de ezekből csapadék nem várható. Megélénkül a déli szél, a csúcshőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra is igen hideg időre készülhetünk, így habár front nem érkezik, ennek ellenére a humánmeteorológiai panaszok szinte alig mérséklődnek. Nagy a megfázásveszély, szükségünk van a vitaminokra! - írja a meteoklinika.hu.

Kedden a mostanában szokatlan hideg idő miatt jelentkezhetnek panaszok az arra érzékenyeknél. A humánmeteorológiai tünetek között szerepelhet a fejfájás, és a görcshajlam sem mérséklődik. Az ország nagyobb részén egész nap fagyos marad a levegő, így reggel sokfelé, napközben pedig a déli tájak kivételével több helyen jelentkezhetnek kopásos jellegű ízületi bántalmak. Ilyen esetben fontos, hogy folyamatosan melegen, állandó hőmérsékleten tartsa a sajgó testrészeket. Fokozott a görcshajlam, hasi- és izomgörcsök is felléphetnek, de akár egész nap tartó, görcsös fejfájást is tapasztalhat.

Egyre hidegebb napok elé nézünk, az elmúlt időszak gyakori frontátvonulásai pedig igénybe vették szervezetünket, sokaknak legyengült az ellenálló-képessége. Rendkívüli módon növekszik a megfázásveszély, akár felsőlégúti megbetegedéseket is tapasztalhat! Szedje rendszeresen C-vitamint, emellett magas vitamintartalmú ételek fogyasztásával is küzdhet a kórokozók ellen. Az őszi időszakban jót tesz a savanyú káposzta, magas vitamintartalommal bír, serkenti az emésztést. A meleg teákkal átmelegítheti magát, amit cukor helyett ízesítsen inkább mézzel.

A közlekedésben reggel helyenként ködfoltokkal találkozhat, tartson nagyobb követési távolságot, és kerülje a hirtelen fékezéssel és irányváltoztatással járó közlekedési helyzeteket! Helyenként élénk oldalszél ront a menetstabilitáson, a reflexek azonban kismértékben javulhatnak.

Vezető tünet a mai napon: ízületi panaszok, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s