h i r d e t é s

Pokollá teszik több család életét Pécelen, az önkormányzat és a kivitelező egymásra mutogat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pokollá teszik több család életét Pécelen, az önkormányzat és a kivitelező egymásra mutogat

2020. november 29. - 17:48

 

Padlófűtés és beépített konyhabútor is várja a lakókat egy nem rég elkészült ikerházban Pécelen. Az idilli otthonnal csak egy baj van: nincs víz.

A kép illusztráció! - Forrás: domvpavlino.ru

A háztulajdonosoknak két héttel ezelőtt kellett volna beköltözniük, de amíg nincs vezetékes víz, addig biztosan nem tudnak. Pedig a lakópark műszaki átadás-átvételéről jegyzőkönyv is készült, amit a vízközmű szolgáltató, a Péceli Önkormányzat, a kivitelező és a Katasztrófavédelem is aláírt.

"Február közepén adtunk be egy igénylést, miszerint szeretnénk hogy hozzájáruljon az önkormányzat a vízóra kiadásához, erre azóta sem kaptunk választ. Semmilyen írásos választ nem kaptunk" - mondta az egyik érintett lakó az ATV Híradónak.

Nem ez az egyetlen ház, ami hasonló problémával küzd. Legalább 15 család van, akik CSOK-ot, babaváró hitelt vettek fel vagy az utolsó megtakarításaikat fektették be, azért hogy lakásból kertesházba költözzenek Pécelen. Orsolya úgy tervezte, férjével együtt már a karácsonyt is vadiúj otthonukban töltik, de amíg nincs víz, addig erre esélyük sincs.

"Mi már ugye az előző házunkat az eladtunk, úgyhogy most a család segít, a végtelenségig nem tudnak nyilván, ők sem, ez egy kényelmetlen helyzet. Valahol nyilván mindenkinek, nekünk is, illetve a családunknak is, ahol most lakunk"- nyilatkozta az egyik leendő lakó.

A 126 telekből álló lakóparkban közel 50 családnak biztosította az önkormányzat a vízórákat. Igaz, ők még tavaly adták be a kérelmüket. A költözni vágyó családok szerint egészen addig volt gördülékeny az ügyintézés, amíg nem lett új polgármestere a településnek.

Híradónk elérte a polgármestert, aki interjút ígért, de az utolsó pillanatban lemondta a megbeszélt találkozót. Annyit elárult, valóban át kellene adniuk a vízi közműveket, de amíg a kivitelező nem építi meg a közutakat, és nem épít közvilágítást a lakóparkban, addig egyetlenegy vízóra sem kaphat engedélyt. Azt is hozzátette, a szennyvízhálózat, amúgy is túlterhelt, így nem biztos, hogy elbírná, ha még több lakó csatlakozna a hálózathoz.

Híradónk megkereste a kivitelezést végző céget is, ám ők sem akartak nyilatkozni.A leendő lakók ügyvédet is fogadtak, azt mondták akár a bíróságon is érvényesítik az igazukat, ugyanis úgy gondolják, az alapvető joguk sérül azzal, hogy nem jutnak vízhez. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s