fbpx Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája | CIVILHETES

h i r d e t é s

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Profi pókerjátékosokat győzött le a Facebook mesterséges intelligenciája

2019. július 12. - 14:50

 

Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Carnegie Mellon Egyetem közreműködésével a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki. Ez az első szoftver, amely egyszerre több játékos ellen is eredményes – írja a BBC

Forrás: Facebook AI

Science című tudományos folyóiratban publikált eredmények szerint a Pluribus nevű szoftvernek elsőként sikerült megvernie öt játékost a tökéletlen információjú – nem minden lap ismert – Texas Hold’Em játékban.

“Úgy tekintünk a blöffölésre, mint egy nagyon emberi sajátosságra. Mi azonban úgy látjuk, hogy a blöffölés valójában matematikai alapokon nyugszik. Amikor a szoftver blöfföl, arra nem megtévesztésként vagy tisztességtelen módszerként tekint, hanem a pénzszerzés leghatékonyabb módjaként” – mondta Noam Brown, a Facebookmesterséges intelligenciával foglalkozó csapatának vezetője.

A Facebook nem tervezi, hogy éles pókerjátékban is felhasználja a Pluribust. “Kutatásunk célja az alapok erősítése, melyeknek nagy jelentősége lehet többek között a kiberbiztonságtban, a csalásészlelésben és az önvezető autók navigációs rendszerében” – húzta alá Noam Brown.

A szakember szerint mindössze 20 órányi tanulás elegendő volt ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia képes legyen legyőzni a profi pókerjátékosokat. A szoftver átlagosan ezer dollárt (290 ezer forint) nyert óránként a bajnokok elleni játékban.

Forrás: Érdekes világ


 

Kommentek

h i r d e t é s