h i r d e t é s

PTE Természettudományi Kar Nyílt Nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

PTE Természettudományi Kar Nyílt Nap

2019. január 11. - 19:45

 

2019. január 15. (kedd)

Forrás: PTE Természettudományi Kar/Facebook

  • Helyszín 1: Pécs, Ifjúság útja 20. PTE Szentágothai János Kutatóközpont         

10.00-11.00  Interaktív program: Információs standok, karriertervező és önismereti játékok

11.00-12.00 Kari bemutatkozás; Fontos felvételi tudnivalók; Diákélet az egyetemen, ösztöndíjak

  • Helyszín 2: Pécs, Ifjúság útja 6. PTE Természettudományi Kar

12.00-től Interaktív program: Információs standok, karriertervező és önismereti játékok

12.00-14.00 „Kézzel fogható TTK” – laborok, bemutatók, sportlétesítmények látogatása, campus bejárás 

Részletes intézeti programok:

Biológiai Intézet: Képzések, széles kutatási spektrum a biológiai tudományok területén. Látogatás a Szentágothai kutatóközpont kiemelt laboratóriumaiban: Virológiai, Molekuláris biotechnológiai és Neurofiziológiai Labor; A növények és a stressz - Növényélettani labor; Ökológiai kutatások

Kémiai Intézet: Színes kémia: a vegyész élet rejtelmei, avagy mit kínál a Kémia BSc? Képzések, tanszékek, hallgatói laborok – kísérletezzünk együtt!

Földrajzi és Földtudományi Intézet: Mire jó a geográfus diploma? Sokszínű képzési kínálat, versenyképes szakmák – Digitális terepasztal, Mars felszín, Dínók és mamutok, Földrajz a mesében, zenében, filmekben, A világ legszebb helyei

Fizikai Intézet: Hallgatóbarát képzési szerkezet, meghatározó nemzetközi szerep a jelenkor fizikájában, extra ösztöndíj lehetőségek, egyéni karrierfejlesztés. Látogatás a világszínvonalú nagy intenzitású terahertzes laborban.

Matematikai és Informatikai Intézet: Célod a biztos megélhetés, akár a milliós fizetés? Tanulj matematikát és informatikát a PTE TTK-n! Információk a képzésekről, kereseti és elhelyezkedési lehetőségekről, laborlátogatás. 

Sporttudományi és Testnevelési Intézet: A sport az élet alapja! A TTK sporttudományi képzéseinek ismertetése szakok szerint, sportlétesítményeink bejárása. Különböző hagyományőrző és rekreációs sportágak, valamint a floorball kipróbálása igény szerint.


 

h i r d e t é s