h i r d e t é s

Putyin elbontatja Orbánnal a kerítést?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Putyin elbontatja Orbánnal a kerítést?

2017. január 13. - 07:43
0 komment

 

A migráns kérdés kulcsa nem Orbánnál van, hanem Erdogánnál és Putyinnál! 

Forrás: index.hu

Éppen ezért érdekes, hogy Putyin látogatásra jön Budapestre, főleg az, hogy miért jön.

Nem túl sok oka lehet az útjának, sorba véve, a gázszerződés, a Paks 2, és a kerítés. Az első kettő viszonylag egyszerű, mert vagy lesz vagy nem, de a harmadik már összetettebb. 

Miről is szól a kerítés, belföldön és miről szól Putyinnak?

Belföldön a populista politika sarok és ékköve, amire alapozni lehet a 2018-s választás alap és fő mondanivalóját. Mi a hazát védjük és a magyarságot, meg a kultúránkat és a társadalom békéjét. Mindenki aki a kerítést ellenezte hazaáruló és nemzetellenes, pont és ennyi és ez elég is lesz itthon.

Azonban van egy kis bökkenő, nevezetesen az, hogy ez a kerítés a nagypolitika szempontjából nem odaillő. A kerítés a migránsok ellen csak addig jó, amíg százával jönnek, de ha ezrével vagy tízezrével, akkor le fogják dönteni amiből nem kicsi helyi konfliktus kerekedik, amibe előbb utóbb, külső erőknek is be kell avatkozni. Konkrétan a németeknek! 

Mert vagy katonai segítséget kell adni, vagy politikai nyomásgyakorlással lebontatják.

Putyin helyzete egyszerűbb, mert ha segíteni akar abban bizonyos német politikai erőknek, hogy Merkelt váltani tudják, akkor azt a migráns kérdésen keresztül meg tudja tenni, hiszen nem kell más, mint kb. 300 000 migráns megindítása Törökországból és a német belpolitika máris izzani fog. 

Ha Putyin kiegyezik Merkellel főként Ukrajna és az ennek következtében előállt szankciók kérdésében, akkor nem kellenek a migránsok! 

A kerítés okafogyottá és fölöslegessé válik!

Ha nem tudnak megegyezni, akkor viszont indítani kell a migránsokat. 

Azonban ha indulnak, akkor a kerítés a konfliktust áttolhatja Magyarországra, ami nem érdeke Putyinnak, csak Merkelnek, azonban ha Orbán nem bont ebben az esetben Putyinnal gyűlik meg a baja, ha bont akkor meg a hazai feltüzelt nacionalistákkal és a társadalom többségével és nem utolsósorban Merkellel.

Úgy néz ki, hogy Orbán számára nincs jó válasz. A következő napokban a kormányzati kommunikációból megtudjuk, hogy milyen elképzelések lesznek Putyin tarsolyában.

Természetesen ez a felvetés nem számol az amerikaiak várható viszonyulásával, mivel ők most mással vannak elfoglalva.


 

h i r d e t é s