h i r d e t é s

Putyin Macron meghívására Franciaországba látogat

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Putyin Macron meghívására Franciaországba látogat

2019. július 28. - 14:52

 

Emmanuel Macron francia elnök meghívta Franciaországba Vlagyimir Putyin orosz államfőt – számolt be az AFP francia hírügynökség alapán az MTI.

Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő - Forrás: Yahoo News

A francia köztársasági elnök a Földközi-tenger partján fekvő rezidenciáján, Fort Bréganconban fogadja Putyint augusztus 19-én, a világ iparilag legfejlettebb hét országát tömörítő csoport (G7) csúcstalálkozója előtt. A francia elnök feleségével, Brigitte-tel együtt ott tölti nyári szabadságát.

A G7-ek következő csúcstalálkozóját Biarritzban rendezik meg augusztus 24-e és 26-a között. A csoport egy ideig Oroszországgal kibővített formátumban (G8) is működött, de a Krím-félsziget 2014-es Oroszország általi bekebelezését követően nem tartottak több találkozót a G8-ak. A G7-nek Franciaországon kívül Nagy-Britannia, Kanada, Németország, Olaszország, Japán és az Egyesült Államok a tagja.

Jelenleg Franciaország látja el a G7-ek elnöki tisztségét, és Macron lényegesnek tartja, hogy a legfontosabb kérdéseket és konfliktusokat illetően egyeztessen Oroszországgal. A Kreml a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek megerősítette, hogy zajlanak Putyin franciaországi útjának előkészületei. (24.hu)


 

h i r d e t é s