h i r d e t é s

Puzsér a CEU melletti tüntetésen: nem kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban akarok élni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Puzsér a CEU melletti tüntetésen: nem kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban akarok élni

2018. november 08. - 13:17

 

A CEU mellett demonstrált az LMP ifjúsági szervezete. 

Demeter Márta, az LMP társelnöke (k) a Lehet Más a Jövő, az LMP ifjúsági szervezetének a CEU melletti szolidaritási tüntetésén az egyetem Nádor utcai épülete előtt 2018. november 7-én. Forrás: MTI Fotó: Kovács Tamás

A Közép-európai Egyetemért (CEU) tartott szolidaritási demonstrációt szerdán Budapesten az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő. 

A egyetem épülete mellett, a Zrínyi utcában tartott tüntetésen Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője azt mondta: a CEU azt szimbolizálja, hogy nem lehet mindig mindenkinek megmondani, mit taníthat, mit gondolhat, és lehet nem egyetérteni.

Az ellenzéki politikus kiemelte: ha Soros György nem egyetemet, hanem autógyárat épített volna, akkor a kormány nem elüldözné, hanem adómentességet adna neki és mindent megtenne a maradásáért.

Puzsér Róbert publicista, aki függetlenként pályázik a főpolgármesteri posztra, arról beszélt, hogy ugyan nem kedveli a CEU tevékenységének jelentős részét, nem ért egyet a "genderideológiával", de akkor is kiáll a szólásszabadság, a kutatás szabadsága mellett.

Hangsúlyozta: nem akar olyan városban élni, ahonnan elüldözik az ott tanulni, kutatni vágyókat.

Úgy fogalmazott:

szabad, polgári világban akarok élni, nem kokainista szociopaták által konstruált kafkai újfeudalizmusban.

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke arra hívta fel a figyelmet: az "ország legjobb egyetemét" a kormány hatalmi fölényét kihasználva saját törvényeivel üldözi el, mit sem törődve az ott tanulókkal és azokkal, akik a jövőjüket Magyarországon képzelik el.     

A tüntetők olyan táblákat tartottak a magasba,  mint "Szabad ELTE, Corvinus, MTA, CEU" és "Szabad gondolat".

(MTI)


 

h i r d e t é s