h i r d e t é s

Ragyogó napsütés jön minden mennyiségben, néhol köd telepedik a tájra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ragyogó napsütés jön minden mennyiségben, néhol köd telepedik a tájra

2019. február 28. - 06:10

 

A következő napokon változóan felhős, gyakran szeles időben lesz részünk. Pénteken hidegfront érkezik, így ekkor többfelé várható csapadék és pár fokot visszaesik a hőmérséklet. - írja az Időjárás.hu.

Csütörtökön délelőtt túlnyomóan derült lesz az ég, északkeleten még párás, ködös maradhat a levegő.  Délután az ország nagy részén folytatódik a derült idő, helyenként fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Az északnyugati szél időnként megerősödik, a délutáni csúcsértékek 14, 20 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik időjárási-front térségünkbe, a szokatlanul enyhe idő és a nagy napi hőingás okozhat humánmeteorológiai panaszokat. - írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön frontmentes lesz az idő. A melegedés tovább folytatódik, a hűvös reggelt követően a legmelegebb órákban akár a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet. A melegedés hatására melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A panaszok enyhítése érdekében fogyasszon több folyadékot és kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását. Napközben az erős, időnként viharos szél tovább fokozza a panaszokat, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. A reggeli időszakban helyenként fagypont alá hűl a levegő és elsősorban északkeleten párássá válhat a levegő és köd képződhet. Ezeken a tájakon kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, amelyek napközben fokozatosan mérséklődnek.

A hűvös reggel és a délutáni meleg időszak elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben 15-17 fokos hőingást eredményez. A nagy napi hőingás következtében vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok léphetnek fel, az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Szabadtéri tevékenységeknek kedvez a körülmények, de a szeles időben alacsony a hő-és komfortérzet. A sok napsütés jó hangulatot eredményez, a szeles idő ellenére ajánlott pár órát a friss levegőn tölteni, kirándulni.

A légszennyezettség az erős szél hatására csökken, az ország nagy részén jelentősen javul a levegő minősége.

A közlekedést a reggeli időszakban a pára és köd nehezíti, délután a napsütés hathat zavaróan. A párás és ködös tájakon hirtelen romlanak a látási viszonyok, vezessen nagyon körültekintően és tartson a megszokottnál nagyobb követési távolságot.

Vezető tünet a mai napon: migrén.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s