h i r d e t é s

Red Bull Air Race - Matt Hall győzött Zamárdiban, Sonka vezet összetettben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Red Bull Air Race - Matt Hall győzött Zamárdiban, Sonka vezet összetettben

2019. július 14. - 16:59

 

Az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő versenysorozat magyarországi futamát vasárnap Zamárdiban. A címvédő cseh Martin Sonka negyedik lett, és ezzel átvette a vezetést az összetettben. 

Zamárdi, 2019. július 14. A későbbi győztes ausztrál Matt Hall repül a Balaton felett a Red Bull Air Race magyarországi futamán Zamárdinál 2019. július 14-én. - Fotó: MTI/Sóki Tamás

A 47 éves Hall a hétvége során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, miközben a 41 esztendős Sonka - bár kiválóan repült szombaton és vasárnap is - a legjobb négy pilóta részvételével rendezett fináléban nagyot hibázott, elütötte az egyik kapu pilonját, ezért három másodperces időbüntetést kapott.

Sonka így csak negyedik lett, Hall mögött a brit Ben Murphy végzett a második, a kanadai Pete McLeod pedig a harmadik helyen.

Mivel az összetettben eddig vezető japán Muroja Josihide csak két pontot szerzett Zamárdiban, Sonka az élre állt a pontversenyben 65 ponttal. Hall (61 pont) a második, Muroja (55) a harmadik.

A Red Bull Air Race idei, egyben a versenysorozat történetének utolsó versenyét Japánban rendezik szeptember elején. A névadó főszponzor május végén jelentette be, hogy a 2019-es lesz a Red Bull Air Race történetének záróidénye. (MTI)


 

h i r d e t é s