h i r d e t é s

Regényes menekülés: Szijjártó Péter hozta ki Lothar Matthäust Dubaj poklából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Regényes menekülés: Szijjártó Péter hozta ki Lothar Matthäust Dubaj poklából

2020. március 27. - 11:44

 

A légi közlekedés felfüggesztése előtti utolsó órákban, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségével jutott ki Dubajból Lothar Matthäus. - írja a 168ora.hu.

A magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya erről a Bild című német lapnak beszélt.

Az 59 éves ex-futballista orosz feleségével együtt nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a koronavírus-világjárvány miatt az utóbbi napokban egyre több korlátozást vezettek be.

A 150-szeres német válogatott, világ- és Európa-bajnok labdarúgó elmondta, hogy már 16 éve Budapesten lakik, mégis sokáig bizonytalan volt, hogy visszatérhet-e, mert a Magyarországon élő külföldiek esetében nem voltak egyértelműek a járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások. A dubaji német nagykövetségtől is próbált tanácsot kérni, de nem ért el senkit.

Végül a magyar diplomácia vezetője segített. "Kaptam egy sms-t Szijjártó Pétertől, aki egy interjúból értesült a gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok" - mondta Lothar Matthäus.

Hangsúlyozta, hogy nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával.

A Dubajba közlekedő magyar- és németországi járatokat már leállították, de szerencsére egy régi barátja éppen a városban volt, és indulni készült magángépével. Matthäusékat is magukkal vitték. Szerda este 20.30-kor indultak. Ez volt az utolsó előtti magángép, amely felszállhatott, mielőtt felfüggesztették az utasszállítást az Egyesült Arab Emírségek két nagy nemzetközi repülőterén, Dubajban és Abu-Dzabiban.

Négy órával később már nem jutottam volna ki az emírségekből

 - mondta Lothar Matthäus a Bildnek.

Az utolsó dubaji napokban szinte egymást érték a korlátozások. Szerda délután egy vendéglőben voltak, és a pincér 15 órakor megkérdezte, kíván-e rendelni még egy sört,

ugyanis a kormány döntése értelmében 15.30-tól az egész országban nem lehet szeszesitalt felszolgálni

- mondta Lothar Matthäus, hozzátéve:

szinte óránként hozták a döntéseket és vezették be az új tilalmakat.

168ora.hu


 

h i r d e t é s