fbpx Rémhírterjesztésért felfüggesztett börtönt kapott Gődény György | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rémhírterjesztésért felfüggesztett börtönt kapott Gődény György

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rémhírterjesztésért felfüggesztett börtönt kapott Gődény György

2021. szeptember 21. - 15:58

 

Az ügyészek szerint az állításai alkalmasak voltak a lakosságot megtévesztésére és a védekezés irányítóival szembeni bizalmatlanság keltésére.

Forrás: Gődény György Facebook oldala

Mandiner írta meg, hogy rémhírterjesztésért 1 év börtönt kapott Gődény György, a büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztették. A Nyíregyházi Járásbíróság végzése nem jogerős, mert a vádlott és védője kérheti tárgyalás megtartását, az ügyészség viszont megfelelőnek tartja büntetést.

A bíróság nyáron különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény ellen, mivel Gődény novemberben „A választás szabadsága” címmel olyan írást jelentetett meg az oldalán és a közösségi oldalain, amiben valótlan és megalapozatlan állításokat tett a vészhelyzetről és a koronavírus-járvány elleni védekezésről. Az ügyészek szerint az állításai alkalmasak voltak a lakosságot megtévesztésére és a védekezés irányítóival szembeni bizalmatlanság keltésére.

Gődényt december 11-én vitte be a rendőrség a lakásán tartott házkutatás után, és informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le. Még aznap szabadulhatott. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s