h i r d e t é s

Részletek derültek ki a budai iskolában történt késelésről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Részletek derültek ki a budai iskolában történt késelésről

2022. október 11. - 11:58

Tourette-szindrómában szenved a 18 éves támadó

BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum - Forrás: Flickr/Hunfalvy Technikum

Nyakon szúrt egy 18 éves fiú egy másik tinit egy I. kerületi iskolában. További részletek derültek ki az eset körülményeiről.

A sérült diákot a mentők kórházba vitték, a késelőt a rendőrök a helyszínen elfogták.

A támadót – aki szintén 18 éves – előállították, és emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azonban a vallomást megtagadta, nem mondott semmit sem a rendőröknek. Emellett kihallgattak 13 tanút, akik közül többen az iskola tanulói. Az elkövető táskáját is átkutatták, amiből egy kalapács és egy olló került elő. 

Az áldozat már jobban van, nyaksebeit már összevarrták az orvosok, sőt, barátnője is bemehetett hozzá a kórházba.

Bors azt írja, hogy S. Samu épp a barátnője mellett ült, telefonon néztek egy videót, amikor Bertold hozzájuk lépett és nyakon szúrta a fiút. A lap úgy tudja, hogy Bertold korábban is mutatott pszichés zavarra utaló jeleket, sőt, tanárai érzékelték is, hogy romlik a fiú állapota, és ezt jelezték is az osztályfőnöknek. A Borsnak az egyik ottani iskolás arról is beszélt, hogy a 11. osztályos támadó Tourette-szindrómában szenved, és hogy a szülei elhanyagolták a betegségét, sőt azzal sem igen foglalkoztak, milyen állapotban jár a gyerekük suliba. 

„Szerintem a családsegítőnek már régen be kellett volna avatkoznia” – magyarázta a neve elhallgatását kérő iskolatárs, aki azt is elmondta, hogy a fiú már fenyegetőzött azzal, hogy

Valakit meg fog ölni. (nlc.hu)

A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször a kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek. A betegségről bővebben ezen a linken olvashat >>

Kapcsolódó cikkek: 

h i r d e t é s

Clicky