h i r d e t é s

Rétvári Bence nem volt hajlandó elárulni, hogy hány tanár hiányzik az országból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rétvári Bence nem volt hajlandó elárulni, hogy hány tanár hiányzik az országból

2019. szeptember 12. - 13:45

 

"Hány tanár hiányzik országosan a rendszerből" - tette fel az elvben nem is annyira bonyolult kérdést az oktatást felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériumának Hohn Krisztina, az LMP parlamenti képviselője. - írja a 444.hu.

Gondolhatnánk, hogy ha valahol, hát a minisztériumban csak van egy könnyen hozzáférhető nyilvántartás erről, ami alapján egy nulla és végtelen közti természetes számot lehetne felelni.

Persze nem így történt. A minisztérium nevében Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt, már amennyiben válasznak tekinthetünk valamit, amiben egy szó nem esik arról, hogy hány tanár hiányzik országosan a rendszerből.Erről ugyanis Rétvári nem tett említést.

Ellenben megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején - fiatalabb olvasóink talán már nem emlékeznek erre, mert már több mint tíz éve volt. Nekik mondom, hogy Gyurcsány Ferenc több mint tíz éve volt miniszterelnöke az országnak - több ezer pedagógust tettek utcára. Bezzeg az Orbán-kormány - amely végül is még csak 9 és fél éve vezeti az országot, így igazán méltatlan még bármit számon kérni rajta - szerinte 2010 óta egyre több pénzt ad oktatásra, és

már az iskolaigazgatók béremelésének előkészítésén is dolgozik.

Az iskolaigazgatókat egyébként mostanában a szülők és a tanári kar véleményének ellenére, a központból szokás kinevezni, minden jel szerint a politikai hűség elvén.

Rétvári szerint amúgy

az oktatáshoz szükséges személyi feltételek minden iskolában biztosítottak.

Azt, hogy közben a közalkalmazotti állásportálon hónapok óta rendszeresen keresnek bármilyen szakos tanárokat, szerinte "természetes", mert a pedagógusok szerinte a nyári szünetben váltanak munkahelyet, tehát ebből az ő logikája alapján az következik, hogy szeptemberben, a tanévkezdés után egy csomó iskola tanárokat keres. 

444.hu


 

h i r d e t é s