h i r d e t é s

Rogán kötvénybiznisze 30 milliárdunkba került

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rogán kötvénybiznisze 30 milliárdunkba került

2018. október 09. - 11:42

 

Nem beszélve annak nemzetbiztonsági kockázat voltáról, amire elviekben olyan fontos kormányunk számára. Azok után pedig, hogy a „bevándorlást pártoló” civil szervezeteket megadóztatják, különösen fonák helyzetet teremt a letelepedési kötvények ilyen szintű károkozása.

Forrás: MTI

Márpedig, ahogy arra számítani is lehetett, ez az egész sumákolás mindenre jó volt, kezdve Rogán és üzlettársai zsebének kitömésével, csak az államadósság finanszírozására nem. Sőt, ezzel éppen azt a törekvést köpte szemen a kormány, hogy a terrorizmust visszaszorítsák. Zaid Naffa és az FBI által keresett, azóta elhunyt Ghaid Pharaon neve adekvát példát ad erre vonatkozólag.

A letelepedési államkötvényt vásárlók 1 666 millió eurót fizettek, cserébe az országnak 1 844 millió eurót kell majd visszafizetnie. A különbség, 178 millió euró 66,5 millió euróval több, mint amennyibe a letelepedésre nem jogosító, szokványos államkötvények értékesítése került volna.

Ha úgy számolunk, hogy mekkorát lehetett volna spórolni, ha az Európai Beruházási Banktól kér több hitelt a kormány, akkor a konzervatív, óvatos számítás szerint is kijön a 30 milliárd forintos bukás

Eközben azonban nagyrészt offshore hátterű cégek 60 milliárd forinttal gazdagodtak a magyar költségvetés kárára.

– hívták fel a figyelmet.

A program keretében 19 855 külföldi, közöttük súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyek is, érdemi ellenőrzés nélkül jutottak magyarországi letelepedési engedélyhez. /168 óra/

Magyarán nemhogy hasznot nem sikerült ezzel a kockázatos üzlettel termelni, de még rá is faragtunk. Hogy ilyen szakmai felkészültségű személyek kaphatnak politikai pozíciókat, a legnagyobb probléma ma Magyarországon.

Volt persze ennek előjele. A szakértelem ellen folytatott komoly propaganda megtette a maga hatását. Mára nem ér semmit, ha valaki bizonyítja képességeit, mert a legfontosabb továbbra is, hogy a megfelelő emberek legyenek helyzetben.

Rogán Antalról pedig tudvalevő, hogy semmilyen komoly szakmai eredményt nem tudott felmutatni, ehhez képest vagyona gyanús körülmények között nő. Ismert alvilági kapcsolatokkal bír, de senkit nem érdekel a jelek szerint.


 

Kommentek

h i r d e t é s