h i r d e t é s

Romániában kezd aggasztó lenni a koronavírus-helyzet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Romániában kezd aggasztó lenni a koronavírus-helyzet

2022. június 28. - 13:02

Több mint másfélszer annyi új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a múlt héten Romániában, mint egy héttel korábban, és hasonló ütemben emelkedett a kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is – derült ki a bukaresti egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett heti összesítéséből. - írja a HáziPatika

A kép illusztráció! - Forrás: szabadsag.ro

Június 20-26. között 3974 koronavírus-fertőzést regisztráltak Romániában, 52 százalékkal többet, mint a június 13-19 közötti időszakban. Az előző héthez hasonlóan ezúttal is mintegy 70 ezer tesztet értékeltek ki: a fertőzöttség aránya viszont 3,8-ról 5,6 százalékra nőtt.

A kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma egy hét alatt – csaknem 40 százalékkal – 638-ra emelkedett, az intenzív terápián ápolt súlyos eseteké pedig – 26 százalékkal – 58-ra.

Ami az oltási hajlandóságot illeti, a múlt héten néhány százalékponttal tovább csökkent. Mindössze 444-gyel emelkedett a beoltottak száma, a negyedik oltást 1079-en igényelték. A 19,3 milliós Romániában egyébként a beoltható – 5 év feletti – lakosság 44,9 százaléka vette fel a koronavírus elleni oltást. (HáziPatika)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s