h i r d e t é s

Saját hivatala hagyta jóvá a polgármester házépítését Dunakeszin

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Saját hivatala hagyta jóvá a polgármester házépítését Dunakeszin

2021. június 06. - 12:07

 

Dióssi Csaba fideszes városvezető ügyében felbukkant a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjének, Tuzson Bencének a cége is.

Fotó: Facebook/Dióssi Csaba

Már polgármester volt Dióssi Csaba, amikor Dunakeszi önkormányzata jóváhagyta az akkori cége, a Turan Bt. tíz lakásos társasházra vonatkozó építkezését, amely ingatlanba később ő, a gyerekei és az édesapja is beköltöztek – folytatta új szállal a fideszes polgármester közelmúltban feltárt ingatlanügyét a Magyar Narancs.

Amint arról a Népszava is beszámolt, Dióssi a saját családi cégétől vett lakásokat, amelyhez a CSOK-ot is felvette. Ezt úgy valósította meg, hogy először megépíttette a Turan Bt.-vel a társasházat, amelynek vezető tisztségviselői feladatait 2016-ig ellátta, majd kiszállt a cégből, és felvette a családi otthonteremtési kedvezményt az egyik lakásra. A cég ügyvezetője jelenleg a polgármester 24 éves fia, és a társasház 5 lakása Dióssi Csaba, további 5 lakás pedig az édesapja tulajdonában van.

A Magyar Narancs azt írta, hogy a birtokában lévő, az érintett tízlakásos társasház 2011 szeptemberében készült építési engedélyezési terve alapján 2012 januárjában Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala engedélyezte az építkezést.

"Csakhogy ekkor Dióssi Csaba a város polgármestere, valamint országgyűlési képviselő is volt, tehát az a hivatal hagyta jóvá az általa vezetett cég építkezését, amely felett egyébként ő diszponált" – összegezték.

Minderről Molnár György, a Pest megyei település jegyzője a lapnak azt mondta: "a Turan Bt. által még 2011-ben kezdeményezett építésengedélyezési eljárás – az akkor hatályos közigazgatási eljárásról szóló 2004. évi CXL. törvény 42 § (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel – szabályosan került lefolytatásra, összeférhetetlenség nem állt fenn."

A lap a céginformációs adatbázisra hivatkozva arról is írt, hogy a Turan Bt. elektronikus elérhetőségének egy bizonyos [email protected] cím van megadva. Megjegyezték, ez a cím a Biczi és Turi Ügyvédi Iroda elérhetősége, amelyet „leánykori nevén” Biczi és Tuzson Ügyvédi Irodának hívtak. Az iroda 2014-ig Tuzson Bence, a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárának nevét viselte, aki 2014-ben lépett ki a cégből összeférhetetlenség miatt.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi önkormányzati képviselője az ügyben ismeretlen tettes ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést.

A Magyar Narancs megkeresésére egyelőre sem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, sem a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem számolt be arról, hogy nyomozás indult volna. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s