h i r d e t é s

Schiffer András szerint nagyon rossz a történelmi áthallása Fekete-Győr szavainak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schiffer András szerint nagyon rossz a történelmi áthallása Fekete-Győr szavainak

2020. január 19. - 05:55

 

Fekete-Győr András gondolatmenetének borzasztóan rossz a történelmi áthallása, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is azzal házalt, hogy "túl sok a párt" - ezekkel a szavakkal reagált Schiffer András, az LMP alapítója, volt elnöke a Momentum elnökének szavaira, miszerint pártján és a DK-n kívül nincs másra szükség az ellenzéknél. - írja az Origo

Fotó: Schiffer András Facebook oldala

Miután a legutóbbi országgyűlési választás után otthagyta az általa alapított LMP-tSchiffer András időközönként elmondja az álláspontját belpolitikai kérdésekben. Tavaly októberben "nettó hazaárulásnak" nevezte az euró hazai bevezetésének követelését, egy hónappal később pedig egyszerre vette védelmébe Karácsony Gergelyt a kormánnyal szemben, és támadta Cseh Katalint, a Momentum uniós képviselőjét. A jobb- és baloldaltól egyenlő távolságot tartó zöld és globalizációkritikus politikus nem titkolta véleményét az ellenzéki összefogás működőképességével kapcsolatban, kormányképtelennek nevezve azt.

Schiffer volt a Polbeat legutóbbi vendége, ahol Fekete-Győr Andrásnak az ellenzéki erőviszonyok alakulását taglaló megnyilvánulását értékelte. 

Reagált az LMP alapítója a Momentum elnökének felvetésére, miszerint 2022-re csak a Momentumra és a Demokratikus Koalícióra van szükség. A volt politikus szerint ennek a gondolatmenetnek

 borzasztóan rossz a történelmi áthallása, hiszen 1945 után a magyar kommunista párt is azzal házalt, hogy "túl sok a párt". 

Nem sokkal később felidézte, hogy évekkel ezelőtt Gyurcsány is mondott hasonlót: 

"Ma már mikroszkóppal sem lehet észrevenni hangsúlybeli különbségeket az ellenzéki pártok között. Ezek után tényleg miért is maradna meg több párt, hiszen a verseny arról szól, ki tud jobban fenyegetőzni és ki tudja hangosabban szidni a miniszterelnököt!? Továbbmegyek: Gyurcsány már évekkel ezelőtt megmondta, hogy egyetlen ellenzéki pártban kell egyesülnie az ellenzéknek. Ebbe az irányba tartunk."


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s