h i r d e t é s

Segítség, szemüveges leszek! – Tippek a tökéletes szemüveg kiválasztásához

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Segítség, szemüveges leszek! – Tippek a tökéletes szemüveg kiválasztásához

2022. október 13. - 15:16

Előbb vagy utóbb a legtöbb ember életében elérkezik a pillanat, amikor kénytelen szemüveget csináltatni magának. Van, aki már kisgyerekként szemüveget hord, míg mások csak az idős kor beköszöntével szorulnak segítségre, ha az éles látásról van szó. De hogyan találjuk meg az igazit, amikor elérkezik ez a pillanat? – Tippek szemüveg választáshoz.

Kép: canva.com

Rossz a szemem – de mitől lesz jó?

Amikor először észleljük, hogy szemüvegre lenne szükségünk ahhoz, hogy tökéletesen lássunk, elsőként csak arra figyelünk fel, hogy már nem tudjuk leolvasni a buszmegállóban a feliratokat, vagy nehezen látjuk a betűket az előttünk lévő könyvben. Azt azonban, hogy milyen típusú szemüveggel lehet a helyzeten javítani, csak szakember tudja megmondani.

Az első teendőnk tehát az, hogy részt vegyünk egy szakember által végzett látásvizsgálaton. Számos optikai szaküzlet biztosít ilyen típusú szolgáltatást, aminek nagy előnye, hogy ha ugyanannál a cégnél csináltatunk vizsgálatot, ahol szemüveget is, akkor elég kedvező ajánlatokkal juthatunk hozzá a termékekhez.

Dioptriás lencsék – de mi a különbség?

A női és a férfi szemüveg között a dioptriás lencse tekintetében egyáltalán nincs különbség. A pozitív vagy negatív előjelű dioptria még a gyerek szemüveg esetében is ugyanazt jelenti, tehát kortól és nemtől függetlenül azonos szemüveglencséket fognak felírni nekünk. A különbséget ebben az esetben az jelenti, hogy pontosan mi okozza a problémát.

  • A szférikus szemüveglencse a legegyszerűbb szemüveglencse típus, amely a legtöbb ember számára megfelelő. Ez a klasszikus „pluszos” vagy „mínuszos” lencse.
  • A tórikus, azaz „cilinderes” típusú szemüveglencse képes kiküszöbölni a szemgolyó egyedi formájából adódó fénytörési hibát.
  • A multifokális szemüveglencse segít, hogy viselője közelre és távolra egyaránt jól lásson.

Kép: canva.com

Szemüvegkeretek – de melyik a legtrendibb?

Ha kész a vizsgálat és sikerült kiválasztani a megfelelő szemüveg lencsét, már csak az utolsó – és egyben legnehezebb – feladat vár ránk: a tökéletes szemüvegkeret megtalálása. Mielőtt meghozzuk a döntést, érdemes sok különböző modellt felpróbálni, hogy kitapasztaljuk, melyik formák és színek illenek legjobban hozzánk.

A férfi szemüveg divat 2022-ben mintha visszanyúlt volna a “nagyöregekhez”. Az olyan márkák, mint a Ray-Ban, a Polaroid és az Oakley klasszikus modelljei ismét hódítanak.

A divatos szemüvegkeretek női változatai szinte végtelenek: az elegáns daraboktól az extravagáns modellekig minden megtalálható, azonban idén a hölgyek körében is az újból elővett klasszikusok a legnépszerűbbek.

A kisfiúknak és a kislányoknak sem kell aggódniuk, mert a gyerek szemüvegkeret kínálatban is rengeteg igazán menő darabbal találkozhatunk, és persze sok színes, jópofa modellel is.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky