fbpx Sem Orbán, sem Gyurcsány nem ment el az orosz zsarolásról szóló bizottsági ülésre | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sem Orbán, sem Gyurcsány nem ment el az orosz zsarolásról szóló bizottsági ülésre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sem Orbán, sem Gyurcsány nem ment el az orosz zsarolásról szóló bizottsági ülésre

2017. május 10. - 14:54

 

A nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén a titkosszolgálatok viszont közölték, nem merült fel a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat. - írja a hvg.hu.

Forrás: nepszava.hu

Gyurcsány közölte, tájékoztatni fogja Molnár Zsoltot arról, hogy mit tud.

A titkosszolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát arról tájékoztatták:

Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban semmilyen terhelő adat, információ nem áll rendelkezésre

– írja az MTI.

Az MSZP múlt pénteken jelentette be: kezdeményezik, hogy a nemzetbiztonsági bizottság hallgassa meg Orbán Viktor miniszterelnököt és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a DK elnökét, miután Gyurcsány azzal vádolta meg Orbánt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

Gyurcsány azt állította, látott olyan titkos dokumentumokat, amelyek bizonyítják a Fidesz törvénytelen finanszírozását, és szerinte az oroszok ezekkel a papírokkal zsarolhatják Orbán Viktort.

Gyurcsány Ferenc ezután közölte, ha Orbán elmegy a bizottsági ülésre, akkor ő is, és szembesíteni fogja a birtokában lévő információkkal.

Ennek ellenére sem Orbán, sem Gyurcsány nem jelent meg a testület ülésén, erről Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta, sajnálatos, hogy a jogállamiságot és a parlamentarizmust nem tisztelve nem mentek el. 

Molnár hozzátette, az ülésen jelen lévő szolgálatok vezetői viszont azt a tájékoztatást adták, hogy 1990 óta hivatalban lévő magyar miniszterelnökkel kapcsolatban a nemzeti szuverenitást érintő biztonsági kockázat nem merült fel.

A DK közleményt adott ki arról, hogy Gyurcsány miért maradt távol. Azt írták, a bizottsági ülés előtt Gyurcsány Ferenc készült a részvételre, de azt az információt kapta Molnár Zsolt bizottsági elnöktől, hogy neki Németh Szilárd alelnök bejelentette Orbán távolmaradását.

Orbán a távolmaradásával akarta megúszni, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság, így annak fideszes tagjai is megismerhessék a Gyurcsány Ferenc által közzétenni kívánt információkat.

Orbán Viktor nem indított pert Gyurcsány Ferenc ellen, így a DK elnöke az Orbánra tett állításait igazoltnak tekinti 

– közölte a DK, amely hozzátette azt is, hogy különösnek tartják a megállapítást, hogy a titkosszolgálatok nem találtak Orbánra terhelő adatot, mert Pintér Sándor állítása szerint Orbán az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

A DK azt is közölte, hogy Gyurcsány, ahogy ígérte, Molnár Zsoltot, a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s elnökét hivatalosan fogja tájékoztatni a rendelkezésére álló információkról.

Molnár Zsolt a hvg.hu-nak azt mondta, még nem tudja, hogy Gyurcsány mikor fogja tájékoztatni a tudomására jutott információkról, de ezt csak hivatalosan, a bizottság helyiségében teheti meg úgy, hogy jegyzőkönyvbe is veszik.

Molnár hozzátette, az egész bizottságnak nem is kell ott lennie, amikor Gyurcsány elmondja, mit tud, de egy jegyzőkönyvvezetőnek legalább jelen kell lennie még Molnáron és Gyurcsányon kívül.

hvg.hu


 

h i r d e t é s