h i r d e t é s

Semjén szerint a nagyszerű kormánynak köszönhően tüntethetnek szombaton az emberek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Semjén szerint a nagyszerű kormánynak köszönhően tüntethetnek szombaton az emberek

2021. június 02. - 17:55

Demokrácia van

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. - Forrás: Telex / YouTube

Telex szerdán reggel a kormányülés kérdezte arról a kormánytagokat arról, mit szólnak ahhoz, hogy a ferencvárosi, ellenzéki vezetésű önkormányzat átnevezte a Fudan leendő campusa melletti utcákat, így többek közt lesz ott Dalai Láma út, Ujgur Mártírok útja, Szabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út is.

Kovács Zoltán államtitkár arról beszélt a lapnak, nem tudja, hogy a politikai bölcsesség mennyire van a baloldal oldalán, de úgy látja, hogy

elvesztették a józan eszüket.

Süli János tárca nélküli miniszter ennél is rövidebben csak annyit mondott,

viccnek jónak tartom.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Telexnek azt mondta, a IX. kerületi önkormányzat él azzal a lehetőséggel, hogy elnevezzen utcákat olyan népcsoportokról, amiket fontosnak tart, ez a jogosultsága.

Palkovics László szerint Karácsony Gergelynek nem volt eredeti az ötlete, mert

ezt New Yorkban már csinálják.

A lap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest arról is kérdezte, mit szól ahhoz, hogy szombatra tüntetést is szerveznek a Fudan-beruházás ellen. A politikus szerint ez is a kormánynak köszönhető.

Annak köszönhetik ezek a derék emberek, hogy tüntethetnek, hogy egy olyan nagyszerű kormány van, amelyiknek sikerült a vírus harmadik hullámát lényegében legyőznie. Mivel sokkal előrébb vagyunk oltások tekintetében a kínai és az orosz vakcináknak köszönhetően, előbb tudjuk kivezetni a korlátozásokat és ezért nyílik meg a lehetőség arra, hogy tüntethessenek

– mondta. (24.hu)