fbpx Semjén Zsolt megszólalt a Völner-ügyben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Semjén Zsolt megszólalt a Völner-ügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semjén Zsolt megszólalt a Völner-ügyben

2021. december 07. - 15:21

 

A miniszterelnök-helyettes megkérdőjelezi a Völner Pállal szemben állított vádakat, mert ő egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismerte meg.

Semjén Zsolt - Forrás: Tordadi Bence Facebook oldala

Tordai Bence a parlamenti folyosón kérdezte Semjén Zsoltot Völner Pál ügyével kapcsolatban.

A fideszes képviselőként is tevékenykedő Völner Pál mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész kérte ki a parlamenttől hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a politikus hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökétől. Völner még a délelőtt közleményben tudatta, hogy lemond államtitkári posztjáról.

A miniszterelnök-helyettes szerint az ügy azt bizonyítja, hogy „nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát, és ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, (…), mindenkivel szemben el kell járni”.

Én egyébként Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne

– fogalmazott Semjén, aki bízik abban, hogy kiderül Völner Pál ártatlansága.

Varga Judit igazságügyi miniszter felelősségével kapcsolatban a miniszterelnök-helyettes azt mondta, neki ebben magánvéleménye lehet, de a döntés Varga Juditra tartozik. (24.hu)


 

h i r d e t é s