h i r d e t é s

Semmit nem cáfol a minisztérium cáfolata - Budaörsi rekontra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Semmit nem cáfol a minisztérium cáfolata - Budaörsi rekontra

2015. április 23. - 20:32
0 komment

 

Tegnapi közleményében azt írta Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, hogy azoknak is Pest megyei matricát kell venniük, akik csak a főváros belterületén használják az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszát.

Ezt a minisztérium cáfolta. Ismét a budaörsi polgármesteré szó! - írja a magyarnarancs

Meglepve olvastuk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnapi közleményemre kiadott "cáfolatát", amelyben megerősíti, hogy valóban csak az Egérútnál lehet elhagyni az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszát, ha nincs érvényes Pest megyei matricánk. Magam is pont ezt kifogásoltam. Arról már nem tesz említést a közlemény, hogy az Egérút előtt miért nincs kitáblázva, hogy a csomópontot követően fizetős autópálya-szakasz következik, s hogy ez az utolsó lehajtási lehetőség. Tegnap este 8 órakor legalábbis ilyen tábla sehol nem volt. Aki például az Egérútnál hajt fel az autópályára, azt sem figyelmezteti semmi, hogy matricát kell vásárolnia.

A minisztérium közleménye ráadásul sajnálatos módon összekeveri a lakott terület vége jelzést a közigazgatási határral. Igaz, egyiknek sincs köze egy út besorolásához. A budapesti lakott terület végét jelző tábla után a fővárosi külterület következik, majd kilométerekkel később kezdődik Pest megye, amit tábla is jelöl. (Ez egyben Budaörs eleje, valamint Budapest vége.)  A megyehatárt jelző tábla után jelenik meg az első figyelmeztetés, hogy díjköteles út következik. Ekkor még el kellene tudniuk hagyni az autósoknak az utat. A megyehatárt követő első lehajtó pedig a budaörsi benzinkútnál található.

A minisztérium egyebek közt Martonvásárt idecitáló reagálásának szakmaiságát és felkészültségét inkább nem minősítem, álláspontunkat semmi nem támasztja jobban alá, mint a mellékelt kis videó, melyet az interneten találtunk.

Ezért fenntartjuk követelésünket: a budaörsi benzinkútig lehessen ingyenesen használni az M1-M7-es autópályát! Így érvényesülhet itt is a kormány által hangoztatott, és az ország más területein bevezetett alapelv, hogy ti. a megyehatárt követő első lehajtónál még következmények nélkül el lehet hagyni az autópályát.

 

magyarnarancs.hu (Fotó: budaorsiinfo.hu)

Posted by SEJT on 2015. április 23.

 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s