h i r d e t é s

Senki nem tudja mi volt az a valami, amivel majdnem összeütközött egy amerikai utasszállító 

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Senki nem tudja mi volt az a valami, amivel majdnem összeütközött egy amerikai utasszállító 

2022. február 28. - 13:51

Kis híján összeütközött egy azonosítatlan repülő tárggyal az American Airlines AA 292 járata február 21-én. Kiszivárgott a rádióbeszélgetés felvétele, amit a pilóta a földi irányítással folytatott.

A kép illusztráció! - Forrás: Simple Flying

Cininnatiből Phoenixbe tartott február 21-én éjjel az American Airlines egyik utasszállítója. A gép kapitánya nem sokkal hajnali egy óra húsz előtt felvette a kapcsolatot az Albuquerque-i földi repülésirányítással és megkérdezte, mi van a közelükben – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A pilóta aztán közölte, egy hengeres alakú, cirkálórakétára hasonlító tárgy húzott el nagy sebességgel az utasszállító fölött. Miután a rádióbeszélgetés felvétele kiszivárgott, a légitársaság elismerte, hogy az az AA 292-es járat kapitánya és a földi irányítás között hangzott el, február 21-én. Az Egyesült Államok légügyi hivatala ugyanakkor az esettel kapcsolatban azt közölte, a földi radarok semmiféle azonosítatlan repülő tárgyat sem láttak az égen a kérdéses időpontban.

Az FBI annyit közölt az incidenssel kapcsolatban, hogy tudnak róla, ahogy arról is, hogy pontosan egy évvel ezelőtt, majdnem pontosan ugyanez történt Új-Mexikó légterében. Egy utasszállító pilótája akkor is egy rendkívül gyorsan haladó, hengeres tárgyat látott a levegőben.

A Daily Star tavaly szeptemberben jelentetett meg egy hosszú cikket, melyben több olyan pilótát is megszólaltatott, akik a munkájuk során találkoztak már azonosítatlan repülő tárgyakkal. Többen is azt mondták, hogy a pilóták, és a gépek személyzete nem szeret nyilvánosan UFO-észlelésekről beszélni, mert azzal veszélybe kerülhet a munkahelyük.

Hozzátették, amikor a pilóták azonosítatlan repülő tárgyakról beszélnek, nem feltétlenül gondolnak idegen űrhajókra, a legtöbb esetben drónokról, légköri jelenségekről vagy váratlan légi forgalomról van szó. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky