h i r d e t é s

Sok lesz felettünk a felhő, főleg keleten kisebb eső is előfordul és akár a melegrekord is megdőlhet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sok lesz felettünk a felhő, főleg keleten kisebb eső is előfordul és akár a melegrekord is megdőlhet

2022. december 30. - 05:50

Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban rendkívül meleg levegő alakította a Kárpát-medence időjárását, így több napi melegrekord is megdőlt. Az időjárás egy évvel később ismétli önmagát, rekordokra most is van esély a következő egy hétben.

Kezdetben több tájegységünkön eshet az eső, majd délután elsősorban a déli, a délkeleti és a keleti tájakon alakulhat ki eső, zápor. Csak helyenként lehetnek rövid napos időszakok. Reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben elsősorban északon, északkeleten tartósabban is megmaradhat, helyenként ködszitálás is kialakulhat. A nap első felében az északi tájak kivételével többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél.
Hajnalban -1 és +8, napközben 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban szürke, nyirkos északi és északkeleti tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton kezdetben elszórtan előfordulhat kisebb eső, délután viszont már szárazabb idő ígérkezik, de csak délen, délnyugaton süthet ki több órára a nap. Északra, északkeletre viszont beragadhat a hajnalra képződő pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, itt szitálás is előfordulhat. Többfelé élénk lehet a déli-délnyugati szél. A tartósabban nyirkos tájakon 3-7, máhol 8-16 fokra van kilátás, délen, délnyugaton mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Az új év első napján nyugaton, északnyugaton számíthatunk naposabb időre, északon, északkeleten viszont tartósan párás, ködös lehet az idő, néhol szitálás is kialakulhat. Számottevő csapadék ugyanakkor sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé élénk, olykor erős lehet a déli-délnyugati szél. A hajnal enyhe lesz, délután pedig 6-16 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

 

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!