h i r d e t é s

Sok napsütés várható, de már nem lesz hőség!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok napsütés várható, de már nem lesz hőség!

2015. szeptember 03. - 08:11
0 komment

 

Csütörtökön kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, és sok napsütés várható, de a hőség már elmarad.

Pénteken újabb hidegfront érkezik, majd a hétvégén sok esőre, záporokra készülhetünk. Hétvégén a csúcshőmérsékletek visszaesnek 20 fok környékére - írja az idojaras.hu.

Részletes előrejelzés

Elsőfokú riasztás van érvényben szinte az egész Dunántúlon és az Alföldön a magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Szeptember 1-én megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord is. Eddig Budapesten 34,1 fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amelyet 1942-ben rögzítettek. 2015-ben ezen a napob Újpesten 35,4 fokig melegedett a levegő.

Az országos rekord eddig 35,2 fok volt, amit Körösszakállon regisztráltak még 2012-ben. 2015-ben Dombegyházán született az új rekord, 36,9 fokkal. (MTI) 

Ma délelőtt egyre többfelé csökken a felhőzet és sok napsütésre készülhetünk. Általában gyengén, közepesen felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Délután országszerte gyengén felhős időre készülhetünk, csapadék nem várható. Változó irányú mérsékelt légmozgásra lehet számítani. A hőmérséklet csúcsértékei 25, 30 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s