h i r d e t é s

Szabadai Vikor: Tarlós István az ellenzék kilenc éves gáttervét adja el a sajátjaként

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabadai Vikor: Tarlós István az ellenzék kilenc éves gáttervét adja el a sajátjaként

2018. június 12. - 16:58

 

Tarlós István nyolc éve tétlen a Római-parti mobilgát ügyében. 

Illusztráció: zoom.hu

Nyolc éve lényegében semmit nem tett Budapest árvízvédelméért, egy olyan szakmailag nem megfelelő koncepció erőltetésén kívül, amely nem csak súlyos természetkárosítással járt volna, de valódi védelmet sem nyújtott volna az árvizekkel szemben. A Liberálisok örülnek annak, hogy a főpolgármester - ha nyolc év után is, de - megértette, hogy az eredetileg tervezett mobilgát rossz megoldás lett volna a Római-parton.

Annak azonban kevésbé örülünk, hogy Tarlós a nyolc évnyi semmittevés után most egy olyan tervet próbál eladni a sajátjaként, ami a kételemű védelmi rendszerről szólt, és amit az MSZP-SZDSZ kilenc éve már beterjesztett a Fővárosi Közgyűlés elé. A javaslatot az akkori fővárosi vezetés el is fogadta, csak épp nem valósult meg belőle semmi.

A Liberálisok azt szeretnék tudni, hogy Tarlós István miért várt nyolc évet arra, hogy a szakmailag helytálló javaslatot újra megtegye? Miért nem látott neki korábban a terv megvalósításának, amellyel Budapest teljes árvízvédelmét biztosíthatta volna? Ha a főpolgármester most jónak tartja a koncepciót, ami nem csak olcsóbb, de környezetkárosítással sem jár, akkor korábban miért nem támogatta a javaslatot? Miért próbálja a kilenc éves szocialista-liberális javaslatot a sajátjaként eladni?

A Liberálisok szerint Tarlós István ezzel beismerte a kudarcát. Beismerte, hogy képtelen megoldani Budapest árvízvédelmét, képtelen gondoskodni a lakosság biztonságáról. Tarlós István bebizonyította, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére. Budapestnek új vezetőre van szüksége, ehhez viszont egy olyan jelöltet kell állítani a Fidesszel szemben, aki mögé a teljes ellenzék fel tud sorakozni. Aki biztosíthatja végre a lakosság biztonságát és Budapest hosszú távú jövőjét.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke, aki Tarlós Istvánnal ellentétben egyszer már megszavazta az óbudaiak árvízvédelmét

Szabadai Viktor a témában élőben jelentkezett be a Facebooon, a videó az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1842454965775150/

Magyar Liberális Párt - Liberálisok


 

h i r d e t é s