h i r d e t é s

Szanyi Tibor pártot alapított, amely 2022-ben indulni is fog

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szanyi Tibor pártot alapított, amely 2022-ben indulni is fog

2020. március 04. - 13:55

 

Sajtóhírek szerint nem ő lesz az Igen Szolidaritás elnöke. - írja a magyarhang.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A volt MSZP-s politikus mozgalma, az IGEN és a Magyar Szolidaritás Mozgalom együttműködéséből új baloldali formáció született, amelyet várhatóan március végén jegyez majd be a bíróság

– értesült a Mandiner.hu.

A portál szerint Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom néven fut majd az új párt, amelynek létrejöttét pénteken jelenthetik be.

A Mandiner.hu úgy tudja, hogy a politikai formációt még decemberben alapították, a bejegyzési kérelem pedig februárban érkezett meg a bíróságra, amely várhatóan március végén fogja pártként bejegyezni az Igen Szolidaritást.

Állítólag a párt leendő elnöke Huszti Andrea, a Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezeti igazgatója lesz, aki korábban a Bajnai Gordon-féle Együtt-PM egyik alapítója és a Milla tüntetéseinek szervezője volt.

Az alapítók közt Szanyi Tibor mellett ott van Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke. Székely 2018-ban a DK-val kötött megállapodásnak köszönhetően a párt listájának hetedik helyéről szerzett parlamenti mandátumot, jelenleg független képviselőként vesz részt a parlament munkájában.

Az említetteken kívül a párt alapítói között szerepel még Kalmár Szilárd, aki 2009-ig volt az MSZP politikusa, 2010-2011 között a Zöld Baloldal ügyvezető elnöke ezt követően pedig a szélsőbaloldali A BAL –Balpárt alelnöke. Az alapítók személyét tekintve talán nem meglepetés, hogy az új párt radikális baloldali formáció lesz

– írta a Mandiner.

Szanyi Tibor január elején lépett ki az MSZP-ből. Az előző ciklusban európai parlamenti-képviselő volt, de a tavalyi EP-választáson a párt listájának harmadik helyére szorult (Tóth Bertalan pártelnök és Ujhelyi István mögött), és nem szerzett újabb öt évre mandátumot.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s