h i r d e t é s

Százmilliós kampánytámogatást akart lenyúlni társaival Zuschlag János

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Százmilliós kampánytámogatást akart lenyúlni társaival Zuschlag János

2018. február 01. - 11:09

Igen részletesen mutatja be azt a bűnügyet a PestiSrácok, amelyben egy volt szocialista politikus, Zuschlag János is érintett.

Forrás: Halasinfo

Illegálisan megszerzett adatok felhasználásával akartak pártok nevében több száz millió forintnyi kampánytámogatáshoz jutni Zuschlag János volt szocialista képviselő és társai – tudta meg a PestiSrácok.hu.  A gyanú szerint a bűnszövetség az áprilisi országgyűlési választáson négy olyan pártot akart indítani, amely illegálisan megszerzett adatokkal állított volna jelölteket, és magas támogatást kapott volna az állami költségvetésből. Információink szerint Zuschlag János előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság. 

A nyomozás adatai szerint Zuschlag és bűntársai több embert is megkerestek, hogy a pártok nevében induljanak a választáson. A jelölteknek a törvényi előírások szerint fejenként 500 ajánlással kell rendelkezniük. A választásra jogosult személyek adatait az elkövetők illegális úton szerezték meg. Az általuk megkeresett hacker egy biztosításközvetítő cég adatbázisából csaknem kilencezer választópolgár adatait szerezte meg, és ebben a cég egyik alkalmazottja is segítette. 

Arról a cikk mélyen hallgat, hogy a szocialistáknak pontosan annyi közük van Zuschlag Jánoshoz, mint amennyire a Fidesznek az euro-t hamisító V. Áronhoz. Továbbá amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy melyik politikai párt hájpolta a 2014-es választási kampányban Zuschlag-ot és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ki adta ki a kampányra időzítve a Zuschlag-könyvet.