h i r d e t é s

Szégyenletes bizonyítványt állított ki az Orbán-kormányról az OLAF

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szégyenletes bizonyítványt állított ki az Orbán-kormányról az OLAF

2019. szeptember 22. - 06:33

 

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2018-as jelentése az előző évekhez hasonlóan szégyenletes bizonyítványt állított ki az Orbán-kormányról. Rekordösszegű, az uniós átlag majd kilencszerese az az összeg, amelynek visszafizetésére tettek javaslatot.

Forrás: POLITICO Europe

A 2014 és 2018 között összesen 52, az OLAF által vizsgált magyar vonatkozású ügy zárult le és az EU által folyósított támogatások 3,84 százalékának visszafizetésére tett javaslatot, mivel arra jutottak, hogy azokat szabálytalanul használták fel. Az uniós átlag ehhez képest 0,45 százalék volt. Magyarországot egyedül Szlovákia tudta megközelíteni (2,29 százalékos visszafizetési javaslat), az összes többi ország esetében 0,5 százalék alatt maradt az arány.

Ujhelyi István: "Az OLAF sokadik alkalommal állít ki szégyenletes bizonyítványt az Orbán-kormány állami korrupciójáról, a most megjelent számok kiugróan magasak és durvák. A Fidesz lopása miatt egyértelműen veszélybe került Magyarország pozíciója és érdekérvényesítő képessége a következő hét éves uniós költségvetés most következő vitájában; ez világosan és kizárólag az Orbán-kormány felelőssége. Az államilag szervezett és támogatott lopás rendszerét a magyar választók tudják megállítani azzal, ha leváltják a narancsmaffiát. Mi, európai demokraták eközben azon dolgozunk, hogy a Fidesz uralma alól most ősszel felszabadított települések a jövőben közvetlen forrásokra is tudjanak pályázni az Európai Unióban, így kikerülve az illiberális kormányzat zsarolását és mértéktelen közpénzhabzsolását." (24.hu) / atv.hu


 

h i r d e t é s