h i r d e t é s

Szekszárdon nem lopás, ha a tolvaj egy hónap múlva visszaadja a lopott holmit!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szekszárdon nem lopás, ha a tolvaj egy hónap múlva visszaadja a lopott holmit!

2019. október 05. - 07:46

Fura közlemény jelent meg 2019. 10. 4-én a police.hu portálon. A közlemény szerint a Rendőrség és az Önkormányzat "együttműködve" adta vissza a lopott holmit annak eltulajdonítása után egy hónappal a jogos tulajdonosának, így szerintük lopás nem történt.

teol.hu cikke szerint az Önkormányzat közleményt adott ki, melyben elismerte, hogy a más tulajdonát képező dolgot (jelen esetben kampánytáblákat) ő szereltette le. Vagyis az önkormányzat közleményben ismerte be a lopás tényét, melyet a Tolnatáj Tv. híradójában már korábban elismert Kővári László gazdasági bizottsági elnök.

A TEOL cikke egyébként bekapcsolódva a kampányba az események időrendjét összekeverte annak érdekében, hogy a lopás tényét törvényes intézkedésnek állítsa be. Irományuk szerint: "Az önkormányzat ezért a város kiemelt rendezvénye, a Szekszárdi Szüreti Napok előtt az esemény központi helyszínéül szolgáló térről leszereltette az ott elhelyezett tíz pár plakátot. Minderről tájékoztatta a Szekszárdi Rendőrkapitányságot, és az eltávolított táblákat átadta a hatóságnak."

Ezek alapján jogosan merül fel a kérdés, hogy

  • ezek után a rendőrség miért vette fel a feljelentést
  • miért indított a rendőrség 17010/1650/2019. bü. számon büntetőeljárást
  • miért foglalta le a lopott holmit és szüntette meg a lefoglalást 17010/1650-7/2019. bü. számú határozatával,

hiszen a cikk állítása szerint a kampánytáblák tulajdonosának feljelentése előtt egy héttel már tudomása volt a rendőrségnek arról, hogy az önkormányzat vágatta le a táblákat az oszlopokról 2019. szeptember 12-én és azokat átadta a hatóságnak.

Kérdés az is, ha a rendőrségnek átadták a levágott kampánytáblákat, akkor miért foglalták le azokat egy hónappal később az önkormányzatnál? 

De mi is az események valódi sorrendje?

2019. augusztus 29.

Kérelmet ad be az ÉSZ. jelölőszervezet a villanyoszlopok használatra.

2019. szeptember 10.        

Felszerelik a kampánytáblákat, mert a kampány elkezdődött és a kérelemre érdemi válasz még nem érkezett.

2019. szeptember 12.

Levágják a kampánytáblákat és ismeretlen helyre szállítják anélkül, hogy a tulajdonost értesítenék, így a cselekmény dolog elleni erőszakkal elkövetett lopásnak minősül. Ugyanezen a napon nyilatkozott Kővári László gazdasági bizottsági elnök a Tolnatáj Tv-nek.

2019. szeptember 13.

Kifogás érkezik a HVB-hez a kampánytáblák felszerelése miatt.

2019. szeptember 19.

A kampánytáblák tulajdonosa feljelentést tesz dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt, mivel tulajdontárgyai eltűntek, azok hollétéről nincs tudomása. 

2019. október 3.

A rendőrség közel egy hónapos nyomozás után megtalálja a lopott holmikat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatánál és lefoglalja azokat. Ugyanezen a napon rendelkezik a lefoglalás megszüntetéséről és elrendeli a lopott holmik visszaadását a tulajdonosnak.

2019. október 4.

A rendőrség közleményt ad ki, melyben közli, hogy az eljárást megszünteti, lopás nem történt, mert a lopott holmikat visszaadták a tulajdonosnak az önkormányzattal együttműködve.

Ugye milyen bizarr hely lett Szekszárd?

Ezek alapján nem kell a szőlősgazdáknak sem drága munkagépekbe fektetni a pénzüket. Ha szükségük van valamire csak egyszerűen ellopják, használják egy hónapig, visszaadják, hiszen a rendőrség közleménye szerint ilyen esetben nem történik bűncselekmény.